Χάθηκε η ελληνική πρόκριση στην τελευταία ιστιοδρομία

 

Μια ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κλάση ILCA 7 βρέθηκε η Ελλάδα στο 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy, αλλά το εισιτήριο… γλίστρησε στην όγδοη και τελευταία ιστιοδρομία για τέσσερις μόλις βαθμούς ποινής.

Τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια πήγαν στο Ισραήλ (65 βαθμούς ποινής) και στη Σλοβενία (78 β.π.) με την Ελλάδα να είναι ακριβώς στην επόμενη θέση με τέσσερις περισσότερους βαθμούς ποινής (82).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Παπαδάκος μέχρι και την 7η, προτελευταία ιστιοδρομία, έβαζε τη χώρα μας στον Ολυμπιακό χάρτη έχοντας πλεονέκτημα από τον Σλοβένο Ζαν Λουκ Ζέλκο.

Στην τελευταία κούρσα, ο Σλοβένος κατατάχθηκε 8ος, ο Παπαδάκος 37ος με αποτέλεσμα να χαθεί η Ολυμπιακή πρόκριση. Στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες ο Παπαδάκος τερμάτισε 6ος, 30ος και 37ος, ενώ ο Σλοβένος ήταν 43ος, 35ος και 8ος.

«Έκανα ό,τι μπορούσα. Μέχρι την 8η κούρσα ήμουν στην πρόκριση. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθειά μου και φεύγω από αυτόν τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκος μετά το πέρας της προσπάθειάς του.

Στις γυναίκες, Λιθουανία και Κροατία θα έχουν εκπροσώπηση στη Μασσαλία τον προσεχή Αύγουστο. Πρώτη Ελληνίδα στην 27η θέση ήταν η Ευαγγελία Καραγεώργου (110 βαθμούς ποινής), 46η ολοκλήρωσε τον αγώνα η Χριστίνα Μαρία Μένη (146 β.π.), 53η η Μιράντα Παπαδάκη (164 β.π.) και 54η η Μαρία Λίλι Ζαμίτ (164 β.π.). Στην Ολυμπιακή πρόκριση η χώρα μας ήταν στην πέμπτη θέση.

Πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες (ILCA 7) αναδείχτηκε ο Φινλανδός Βάλτερι Ουουσιτάλο, δεύτερος ήταν ο Ούγγρος Γιόναταν Βαντνάι και τρίτος ο Ιρλανδός Φιν Λιντς.

Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρέζα Μαρία Έρντι, το αργυρό η Λιθουανή Βικτόρια Αντρουλίτε και το χάλκινο η Γαλλίδα Λουίζ Σερβερά.

Η πρώτη πεντάδα στα ILCA 6 στα «γαλανόλευκα»

Στα αγόρια, στα ILCA 6 οι πρώτες πέντε θέσεις είχαν χρώμα «γαλανόλευκο». Μετά από 6 ιστιοδρομίες πρώτος αναδείχθηκε ο Μάριος Σταθάς (26 βαθμούς ποινής), δεύτερος ο Βασίλης Κουκούδης (47 β.π.), τρίτος ο Νικόλας Κομιανός (54 β.π.), τέταρτος ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (55 β.π.) και την ελληνική πεντάδα έκλεισε ο Διονύσης Καλπογιαννάκης (61 β.π.).

Ζαν-Λουκ Μισόν: «Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, ευχαριστούμε Ελλάδα»

Η αυλαία του «2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy» έπεσε με την τελετή λήξης που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκης Αναστασίου, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής για θέματα Ελέγχου-Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Χρήστου Γώγου, του περιφερειακού συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή, Νίκου Σαργκάνη και του προέδρου του Δημαρχιακού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου, Στέφανου Διαμαντή, οι οποίοι και έκαναν τις απονομές.

Ο πρόεδρος του Ν. Ο. Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος και ευχήθηκε καλή αντάμωση σε ένα επόμενο πρωτάθλημα.

Την ικανοποίησή του για την φιλοξενία και διοργάνωση του πρωταθλήματος από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ζαν-Λουκ Μισόν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κλάσης ILCA.

«Το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο από ανθρώπους που αγαπούν την ιστιοπλοΐα και ξέρουν να προετοιμάζουν τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Δούλεψαν σκληρά και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Να είστε σίγουροι ότι δεν γίνεται το ίδιο σε κάθε πρωτάθλημα και για αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διοργάνωση από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, οι άνθρωποι του οποίου αγκάλιασαν τους αθλητές με άψογη ελληνική παραδοσιακή φιλοξενία.

Είχαμε κάποια θέματα με τον άνεμο αλλά τις δύο τελευταίες μέρες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα και τις Ολυμπιακές προκρίσεις» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος και ολοκλήρωσε με το ενδεχόμενο επιστροφής μεγάλης διοργάνωσης στο Καλαμάκι: «Αν μας ζητήσουν, εννοείται. Αφήστε τους όμως να ξεκουραστούν πρώτα…».

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.//Α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ