Αργυρό μετάλλιο Μίττας και Κατζουράκη στο Σκητ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Μετά τις επιτυχίες και τα μετάλλια στο ατομικό και ομαδικό του Σκητ Εφήβων, οι Έλληνες σκοπευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους για διάκριση και έφεραν ακόμη μια επιτυχία, καθώς ο Μάκης Μίτας και η Έμμα Κατζουράκη στο μικτό του Σκητ, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην πόλη Λονάτο της Ιταλίας.

Η πορεία προς την διάκριση μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς με επίδοση 145/175, έπρεπε να καταρρίψουν το Πανελλήνιο Ρεκόρ! Το ρεκόρ έφερε την Ελληνική Ομάδα στην πρώτη θέση της κατάταξης του προκριματικού, θέση που οδηγούσε στην «μάχη» για το χρυσό μετάλλιο.

Το Ελληνικό δίδυμο είχε πλέον αντίπαλο για την κορυφή, την ομάδα της Γαλλίας, που έναν βαθμό πίσω (144/150) στον προκριματικό μάχονταν για τη κορυφαία θέση στο βάθρο των νικητών. Οι Λουσί Αναστασίου και Ερίκ Ντελοναϊ, είναι η ομάδα που κατέχει το ρεκόρ Ευρώπης από πέρυσι στη Ντόχα με 148/150.

Στην διαφορά του ενός βαθμού κρίθηκε και το μετάλλιο. Με σκορ 43-42 οι Γάλλοι πήραν τη νίκη και οι Έλληνες ακόμη μία διάκριση και το ασημένιο μετάλλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ