Αραούζου: «Αποτελεί τεράστια τιμή που η Ομοσπονδία μου εμπιστεύεται αυτή την ομάδα»

 

Αναχώρησε το πρωί για τη Βουδαπέστη το πρώτο γκρουπ Ελλήνων κολυμβητών, που θα μετάσχουν στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Για την Κέλλυ Αραούζου αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πολύ ξεχωριστό. Μέχρι και το τελευταίο (2019) αποτελούσε μέλος της γαλανόλευκης αποστολής, με ξεχωριστές επιτυχίες. Τώρα πλέον έχει την μεγάλη τιμή να είναι η αρχηγός της αποστολής στην Κολύμβηση και όπως λέει και η ίδια στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ «Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα βρίσκεται σε αυτή τη θέση και ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αυτό».

Η Αραούζου, εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ της ΚΟΕ, δεν κρύβει ότι: «Περιμένω να δω τον καλύτερο εαυτό των παιδιών, πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτούς. Για την ακρίβεια όμως, περιμένω να δω την έκπληξη, να δω πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά που πηγαίνουν πρώτη φορά σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Ερχόμαστε μετά από δυο χρόνια αποχής από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα καλό τεστ για τους αθλητές μας και θα δούμε και την νέα γενιά του αθλήματος, το μέλλον μας δηλαδή, σε αυτούς που στηριζόμαστε. Η αποστολή έχει και έμπειρους αθλητές και «πρωτάρηδες», έχει την Αννα (Ντουντουνάκη), τον Κρίστιαν (Γκολομέεβ), τον Απόστολο (Χρήστου) που ξέρουν πολύ καλά πώς να ανταπεξέρχονται σε αυτές τις συνθήκες, και το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια, έχει όμως και αυτούς που παίρνουν το βάπτισμα του πυρός. Και θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλους αθλητές από όλο τον κόσμο αλλά και με μια πολύ όμορφη πισίνα».

Και επί προσωπικού: «Στη Βουδαπέστη έχω πάει πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ άσχημα. Το 2010 στο πρώτο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας, κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα με τον Σπύρο Γιαννιώτη και τον Αντώνη Φωκαίδη, και το ασημένιο μετάλλιο στα πέντε χιλιόμετρα.  Στη Βουδαπέστη δεν έτυχε να αγωνιστώ ποτέ σε πισίνα, πάντα στην ανοικτή θάλασσα και πήγαινα καλά. Για μένα ξυπνάνε πολλές αναμνήσεις και αυτό το ταξίδι είναι πολύ συναισθηματικό. Μην ξεχνάτε ότι στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήμουν αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, και τώρα είμαι αρχηγός της αποστολής. Αποτελεί τεράστια τιμή που η Ομοσπονδία μου εμπιστεύεται αυτή την ομάδα. Και από την πλευρά των αθλητών έχω πάρει τα καλύτερα σχόλια και από τη πλευρά της διοίκησης. Είναι και η πρώτη φορά άλλωστε που μια γυναίκα είναι αρχηγός αποστολής στην Κολύμβηση. Νοιώθω μεγάλη χαρά, και περιμένω με αγωνία να δω πώς θα ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα. Είναι ένα τεστ και για μένα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ