Αναβολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας 2025

Το ετήσιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας θα διεξαγόταν το 2025 στο Βελιγράδι, ωστόσο η εθνική ομοσπονδία, σε συνεννόηση με την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή, αποφάσισαν να το αναβάλλουν λόγω των εκλογών στην Σερβία.

Οι βουλευτικές και δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στη Σερβία για το τέλος του 2023, θα αφορούν μεταξύ άλλων και στη διαμόρφωση του Σερβικού Κοινοβουλίου, τη Συνέλευση του Βελιγραδίου και την ανάδειξη του Δημάρχου του πρωτεύουσας.

Εντούτοις, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο καθυστέρησης στη χρηματοδότηση και τη σύσταση μιας τοπικής οργανωτικής επιτροπής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2025, οι τρεις ομοσπονδίες (σερβική, παγκόσμια, ευρωπαϊκή) συμφώνησαν από κοινού την αναβολή της διοργάνωσης για κάποιο επόμενο έτος.

Σύντομα λοιπόν, θα κοινοποιηθεί από τις ομοσπονδίες η επίσημη απόφαση για την ακριβή χρονιά που θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βελιγράδι. Η “World Rowing” και η “European Rowing” έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις για τον καθορισμό της οικοδέσποινας πόλης, ενόψει της διοργάνωσης του 2025 και θα την ανακοινώσουν μόλις ληφθεί η απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό του 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Στζέγκεντ της Ουγγαρίας και είναι πολύ σημαντικό για τις προκρίσεις με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.//ΠΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ