Άλλοι δυο τελικοί για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό!

Εξαιρετική για την ελληνική αποστολή ήταν και η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που είναι σε εξέλιξη στη λίμνη του Μπλεντ στη Σλοβενία, καθώς δυο ακόμη πληρώματα πήραν την πρόκριση για τους τελικούς του σαββατοκύριακου κι ένα για τον ημιτελικό.

Συγκεκριμένα το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με την Ζωή Φίτσιου και την Μιλένα Κοντού πήραν την 1η θέση στον επαναληπτικό και πανηγυρικά την πρόκριση για τα 6 κορυφαία πληρώματα της διοργάνωσης.

Λίγες ώρες μετά και το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Αντώνης Παπακωνσταντίνου παρότι ξεκίνησαν από την 4η θέση ανέβηκαν μετά τα πρώτα 500μ. και κατάφεραν να τερματίσουν 2οι στην ημιτελική σειρά που αγωνίστηκαν και να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού.

Και οι δυο αυτοί “ελληνικοί” τελικοί θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο στις 14:57 (οι γυναίκες) και στις 15:13 (οι άνδρες) και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Σημαντική επιτυχία και στο σκιφ των γυναικών όπου η 20χρονη Ευαγγελία Φράγκου τερμάτισε 1η στην επαναληπτική σειρά της και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στις 12:36 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στο μεγάλο τελικό.

Τέλος σε μία ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα στον επαναληπτικό της δικώπου ανδρών τα αδέλφια Μπουκουβάλα Ζήσης και Δημήτρης πήραν την 5η θέση και θα αγωνιστούν το πρωί της Κυριακής στον τελικό Γ για μια θέση από 13 έως 18

Αύριο εκτός από την Φράγκου και βέβαια τους δυο ελληνικούς τελικούς είναι η μεγάλη μέρα και για τον Στέφανο Ντούσκο που θα πάρει μέρος στον ημιτελικό του σκιφ ανδών για να διεκδικήσει ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό. Η κούρσα του Στέφανου έχει προγραμματιστεί για 12:20 ώρα Ελλάδας και θα τρέξει στην ίδια ημιτελική σειρά με τον Γερμανό χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης πέρυσι στο Μόναχο Όλιβερ Ζίντλερ, τον Ολλανδό Φαν Λίροπ, τον Βέλγο Μπρις, τον Σέρβο Πριμένοφ και του Ούγρου Μόλναρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Αναστασιάδου έχει προκριθεί στο τελικό του σκιφ ελ βαρών γυναικών που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12:01 το μεσημέρι επίσης από την ΕΡΤ3.

Η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει απευθείας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπλεντ το Σάββατο 14:15-15:45 και την Κυριακή 11:45-15:00.//Γ.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα των ελληνικών πληρωμάτων:

12:20 Ημιτελικός σκιφ Ανδρών :Σ.Ντούσκος

12:36 Ημιτελικός σκιφ Γυναικών: Ε.Φράγκου

14:57 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλό σκιφ ελ βαρών Γυναικών : Φίτσιου-Κοντού ΕΡΤ3

15:13 ΤΕΛΙΚΟΣ διπλό σκιφ ελ βαρών Ανδρών: Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής ΕΡΤ3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ