Η FIBA θα έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση Βόιτμαν

Στα χέρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ έφτασε το θέμα της μεταγραφής του 29χρονου σέντερ στην Αρμάνι Μιλάνο και παράλληλα αυτό της φυγής του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η υπόθεση της αποχώρησης του Γιοχάνες Βόιτμαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να μετακομίσει στο Μιλάνο για λογαριασμό της Αρμάνι δεν έχει λήξει ακόμη και για αυτό το λόγο αναλαμβάνει η FIBA.

Ο 29χρονος Γερμανός σέντερ έχει συμβόλαιο με τη “ρωσική αρκούδα” μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, ωστόσο μετά το ξέσπασμα του πολέμου της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, ο Βόιτμαν όπως και αρκετοί συμπαίκτες του επιθυμεί να αποχωρήσει.

Ο Έτορε Μεσίνα από τη μεριά του θέλει τον Γερμανό ψηλό στο ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, προκειμένου να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ντίνο Μήτογλου. Ο Πρόεδρος της ομάδας του “στρατού”, Αντρέι Βατούτιν εξακολουθεί να δηλώνει πως όποιος επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα είναι αναγκασμένος να πληρώσει το “buy-out” του.

Η FIBA αναμένεται να βγάλει την τελική της απόφαση για τον Βόιτμαν πριν το τέλος του καλοκαιριού, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι δυο ομάδες τι μέλλει γενέσθαι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ