Ίβιτς: «Ο περσινός Άρης ήταν ίσως ο καλύτερος των τελευταίων 20-30 ετών»

Στη βελτίωση και την εξέλιξη που έχουν παρουσιάσει οι “κίτρινοι” στην εποχή του Θόδωρου Καρυπίδη και στα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του για να προκριθεί, στάθηκε ο προπονητής των Ισραηλινών, πριν την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ετοιμάζεται για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια με τον Άρη, που θα γίνει στο Ισραήλ την Πέμπτη (04/08, 20:00) και ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας εξέφρασε το θαυμασμό του για την περσινή πορεία των Θεσσαλονικών, τονίζοντας παράλληλα πως ο Ζάχαβι θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ίβιτς:

Για τον Ζάχαβι: “Ο Ζάχαβι θα παίξει και περιμένουμε να είναι έτοιμος. Όλα είναι πιθανά για την ενδεκάδα. Με εξαίρεση τον Γιαγκόν και τον Πιβέν, οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι”.

Για την ιδιαιτερότητα των αγώνων με τον Άρη: “Ζω στη Θεσσαλονίκη, είναι το σπίτι μου και φυσικά παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω τον Άρη και το στιλ παιχνιδιού του. Το καλοκαίρι αντικατέστησε 7-8 ποδοσφαιριστές και ενίσχυσε τον εαυτό του με ποιοτικούς παίκτες. Ο περσινός Άρης ήταν ίσως ο καλύτερος των τελευταίων 20-30 χρόνων. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γιατί έχει παρουσιάσει εξέλιξη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο τωρινός ιδιοκτήτης, αλλά θέλουμε να τους κερδίσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στην άμυνα και να είμαστε συνεπείς στη διατήρηση της αγωνιστικής μας κατάστασης”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι: “Δεν είναι τόσο εύκολο να πείσεις τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάναμε δύο-τρεις κινήσεις την τελευταία στιγμή, οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν για διαφορετικούς λόγους. Θέλουμε να ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά δε θα φέρω έναν παίκτη για να πω έτσι ότι έφερα”.

Στη συνέχεια μίλησε και ο εκ των αρχηγών της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γενί Σαράν, τονίζοντας: “Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, έχουμε υψηλό κίνητρο αλλά ξέρουμε ότι ο Άρης είναι πιο δυνατός αντίπαλος. Είναι στόχος για μας η πρόκριση στους ομίλους του Conference League και ξέρουμε ότι εμπεριέχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Η Μακάμπι δεν είναι η πρώτη και η δεύτερη ενδεκάδα, αλλά ένα σύνολο παικτών, όπου ο καθένας μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ