Το ρίσκο του Μπότο που κράτησε “άδεια” τα ταμεία του ΠΑΟΚ

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ πέρα από τις αγωνιστικές σήμανε και μεγάλες οικονομικές απώλειες. Παράλληλα, οι “ασπρόμαυροι” κατρακύλησαν και στο ranking της UEFA.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” αποχαιρέτησε πολύ νωρίς την Ευρώπη και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση της ίδιας διοργάνωσης.

Η αποτυχία αυτή όμως του κόστισε ένα τεράστιο ποσό, το οποίο με την περσινή κληρονομιά της φάσης των “8”, θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια και φέτος. Ο ΠΑΟΚ εισέπραξε συνολικά κάτι περισσότερο από 10 εκατ. ευρώ μετά τον αποκλεισμό του από τους “Μασσαλούς” κάτι που τη φετινή χρονιά τελείωσε πριν καν ξεκινήσει.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η πρόκρισή του στους ομίλους της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης τού απέδωσε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ (2.940.00). Η πρόκριση από τον κάθε προκριματικό προσέφερε 100.000 ευρώ και φυσικά τα εισιτήρια που έκοψε μέχρι και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, διαμόρφωσε το τελικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Το νέο πρότζεκτ του Μπότο απέτυχε, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο και από μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας και αξίας, αλλά μέσα στο γήπεδο στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ