Η Φούλαμ πάγωσε το “Ολντ Τράφορντ”

Οι “κότατζερς” επικράτησαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο “Ολντ Τράφορντ” μετά από 21 ολόκληρα χρόνια!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσε 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία της 7 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έμοιαζε να παίρνει… μπρος. Η Φούλαμ όμως έβαλε φρένο στη φόρμα των “κόκκινων διαβόλων” και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 στο “Ολντ Τράφορντ”, χάρη σε τέρμα του Ιγουόμπι στο 90+7′.

Έτσι, η Γιουνάιτεντ έμεινε στην 6η θέση με 44 βαθμούς και στο -8 από την τετράδα, ενώ στην 12η θέση με 32 πόντους βρίσκονται οι “κότατζερς”.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-2

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά η Φούλαμ ισορρόπησε γρήγορα και έχασε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, στο 14′ ο Ιγουόμπι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά αστόχησε και στο 18′ ο ίδιος παίκτης από το ίδιο σχεδόν σημείο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ονάνα. Στο 21′, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Μουνίς και ο Λούκιτς από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τρεις πολύ καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να… παγώσουν το “Ολντ Τράφορντ”. Στο 31′ η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι σε σουτάρα του Νταλότ, ενώ στο 33′ η Φούλαμ απάντησε, με τον Μουνίς να κάνει υπέροχη ενέργεια και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ονάνα. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πολύ εύκολα χώρους και απειλούσαν διαρκώς στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 65′ ο Μπάσεϊ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τη Φούλαμ και “πάγωσε” το “Ολντ Τράφορντ”. Η Μάντσεστερ αύξησε την πίεσή της και οι φιλοξενούμενοι “χτύπαγαν” στην κόντρα. Στο 89′ οι “κόκκινοι διάβολοι” έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Μαγκουάιρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και σε μια ωραία αντεπίθεση που έβγαλαν ο Ιγουόμπι με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ της Φούλαμ!

Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ 4-2

Ο Γουότκινς άνοιξε το σκορ για τη Βίλα μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης και στο 29′ ο Ντάγκλας Λουίζ έκανε το 2-0, αποτυπώνοντας την ανωτερότητα των “χωριατών” στα μισά του πρώτου μέρους. Ο Ντάγκλας Λουίζ σκόραρε ξανά δέκα λεπτά αργότερα (39′) και έκανε το 3-0, ενώ η Νότιγχαμ κατάφερε να μειώσει με τον Νιακατέ στο 45’+5′, με το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γκιμπς Γουάιτ στο 48′ σκόραρε και μείωσε σε 3-2, βάζοντας ξανά στο… κόλπο τη Νότιγχαμ στο “Βίλα Παρκ”. Οι “χωριάτες” πήραν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο γκολ του Μπέιλι στο 61′. Το 4-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Βίλα… στρογγυλοκάθεται στην πρώτη τετράδα της Premier League.

Μπράιτον – Έβερτον 1-1

Σε ένα πρώτο μέρος που ήταν επιθετικός μονόλογος για την Μπράιτον, η Έβερτον άντεξε και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0. Οι “γλάροι δεν κατέβασαν ταχύτητα ούτε στο δεύτερο μέρος, αλλά γκολ δεν έβρισκαν. Τα “ζαχαρωτά” το βρήκαν στο 73′ με σκόρερ τον Μπρεθγουάιτ, αλλά οι γηπεδούχοι με γκολ του Ντανκ στο 90+5′ έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας!

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 3-0

Ο Μπράουνχιλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 35ο λεπτός της αναμέτρησης και έκανε το έργο της Μπέρνλι στο “Selhurst Park” ακόμα πιο δύσκολο. Οι “Κλάρετς” άντεξαν στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ήρθε η… κατάρρευση. Αρχικά, ο Ρίτσαρντς στο 68′ έκανε το 1-0 για την Κρίσταλ Πάλας και τέσσερα λεπτά αργότερα (72′) ο Αγιού τo 2-0. Oι “αετοί” δεν σταμάτησαν εκεί και στο 77′ βρήκαν και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Ματετά, που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
Άστον Βίλα
– Νότιγχαμ Φόρεστ 4-2
Μπράιτον – Έβερτον 1-1
Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 3-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-2
19:30 Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι
22:00 Άρσεναλ – Νιούκαστλ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου
15:30
Γούλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
22:00
Γουέστ Χαμ – Μπρέντφορντ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ