Αρχίζει η προετοιμασία για το Παγκόσμιο, επιστρέφει η Μυριοκεφαλιτάκη

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης και με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφαλισμένο πλέον, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών επιστρέφει από τη Δευτέρα (22/1) στις προπονήσεις, με νέο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η προετοιμασία θα γίνει στο ΟΑΚΑ και θα περιλαμβάνει 21 πολίστριες, μεταξύ των οποίων οι 15 που επέστρεψαν από το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν με το χάλκινο μετάλλιο και την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η είδηση αφορά την επιστροφή της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη, η οποία έχασε το Ευρωπαϊκό λόγω τραυματισμού στο χέρι, αλλά φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμη για το Παγκόσμιο. Υπενθυμίζεται ότι η απουσία της φουνταριστής του Ολυμπιακού άνοιξε το… δρόμο για την επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από 4,5 χρόνια, της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η οποία φυσικά συνεχίζει κανονικά ενόψει Ντόχα.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Αλεξίας Καμμένου για την προετοιμασία: Αλεξάνδρα Ασημάκη (Άλιμος), Ευαγγελία Καρύτσα, Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα), Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Αθηνά Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Έλενα Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (Βουλιαγμένη), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Έλενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (Ολυμπιακός).

Η ελληνική ομάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις 4 Φεβρουαρίου, με πρώτο αντίπαλο τη Γαλλία, ενώ στην Α’ φάση θα αντιμετωπίσει ακόμη την Ισπανία (6/2) και την Κίνα (8/2).//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ