«Με γεμάτες τσέπες οι διαιτητές»

Με γεμάτες τσέπες εισέρχονται οι διαιτητές της Super League στην 18η αγωνιστική του σαββατοκύριακου, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Μαλισιώβας το βράδυ της Πέμπτης (11/1) στην εκπομπή «Η μπάλα στην εξέδρα από το Βορρά μέχρι το νότο».

Η ΕΠΟ, λοιπόν, εκπλήρωσε, την Πέμπτη (11/1), τις οικονομικές υποχρεώσεις των ομάδων εκταμιεύοντας τα χρήματα, που αναλογούν σε κάθε ρέφερι, μέχρι και την 15η αγωνιστική, και πλέον, οφείλονται χρήματα μόνο για τρείς αγωνιστικές.

Οι διαιτητές που απείχαν μετά τον αγώνα ΒόλοςΟλυμπιακός, ήταν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρότι, το κανονιστικό πλαίσιο πληρωμών είναι αυστηρώς καθορισμένο. Αν αναρωτιέστε, πόσα χρήματα αναλογούν στον κάθε διαιτητή, που ακούει ουκ ολίγα στα γήπεδα, να καταγράψουμε επακριβώς τα ποσά.

Για τους ρέφερι της Super League, το ποσό αγγίζει τα 2.000 ευρώ μικτά ανά παιχνίδι, όμως στην τσέπη τους φτάνουν μόλις 1.100 ευρώ, λόγω εφορίας κι άλλων κρατήσεων. Ο βοηθός λαμβάνει 1.000 ευρώ μικτά, το ίδιο κι ο VAR και 550 ευρώ μικτά ο τέταρτος. Οι Έλληνες διαιτητές βλέπουν έσοδα να χάνονται, αφού οι ξένοι έρχονται και αρκετοί τα θαλασσώνουν, όπως πρόσφατα οι Σλοβάκοι διαιτητές στο ματς Ολυμπιακός–ΑΕΚ, αλλά η αμοιβή τους πλουσιοπάροχη, καθώς για κάθε παιχνίδι λαμβάνουν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Τέλος, να συμπληρώσουμε πως τη Δευτέρα (15/1, 18:00) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ, θα δοθούν τα σήματα των διεθνών διαιτητών, βοηθών, VAR και σάλας με επίσημο καλεσμένο τον σπουδαίο Ολλανδό, Μπιόρν Κάιπερς, με τον πρώην διεθνή ρέφερι να αποδέχεται την πρόσκληση του Τάκη Μπαλτάκου.

“Ρούκι” είναι ο ανερχόμενος Χρήστος Βεργέτης, που έλαβε τη θέση του Στέφανου Κουμπαράκη, ο βοηθός, Ανδρέας Φωτόπουλος, αντί του Χασάν Κούλα και η βοηθός της Super League 2, Δήμητρα Τσαγανού, η οποία συμμετείχε και στο τηλεοπτικό Survivor, και αντικαθιστά την Χρύσα Κουρομπύλια, που αποχωρεί λόγω ορίων ηλικίας καταγράφοντας παρουσίες παγκοσμίως σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά events.

Σημειώνουμε, πως οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, Elite (τελευταία του χρονιά), o Τάσος Παπαπέτρου, στην πρώτη κατηγορία, και στη δεύτερη οι Χρήστος Βεργέτης, Ευάγγελος Μανούχος, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Φωτιάς, και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Δημήτρης Μαλισιώβας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ