Ματσιούλις: «Ο Πεδουλάκης ήταν ένας που μου επηρέασε τις μπασκετικές μου γνώσεις»

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στον Έλληνα τεχνικό και την συνεργασία που είχε μαζί του. 

Μιλώντας στην “Mundo Deportivo”, ο Γιόνας Ματσιούλις, αναφέρθηκε στους προπονητές που τον επηρέασαν πνευματικά στην καριέρα του, αλλά και σε αυτούς με τους οποίους βελτιώθηκε ατομικά, τονίζοντας πως ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ένας εξ αυτών.

Ο Λιθουανός παλαίμαχος πέρασε από τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2014 και είχε ένα αξιομνημόνευτο πέρασμα, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιόνας Ματσιούλις:

«Μάλλον ο προπονητής που με επηρέασε περισσότερο ήταν ο προπονητής της Ζάλγκιρις Τζούνιορ, Ριμάντας Γρίγκας. Και μετά, άλλος ένας ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, στον Παναθηναϊκό. Αυτός επηρέασε πραγματικά τις μπασκετικές μου γνώσεις, τις μπασκετικές μου δεξιότητες και ούτω καθεξής» είπε και πρόσθεσε «Θα μπορούσα να πω ότι αυτοί οι δύο προπονητές εγκατέστησαν το μεγαλύτερο μέρος του τρόπου με τον οποίο καταλαβαίνω το μπάσκετ. Και φυσικά, ο πρώτος προπονητής στη σχολή μπάσκετ μου, που ουσιαστικά με εκπαίδευσε και μου έδωσε μια ευκαιρία και μου έμαθε όλα όσα ξέρω σήμερα».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ