Ο κορυφαίος… πενταδάτος

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου έγινε από την προηγούμενη αγωνιστική στην Euroleague, ο πρώτος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη βασική πεντάδα της εκάστοτε ομάδας του.

Ο Κώστας Παπανικολάου σε όποια ομάδα και να αγωνίστηκε στην καριέρα του και κυρίως με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει αφήσει τη δική του ιστορία και το δικό του… στίγμα στην βασική πεντάδα που ξεκινούσε.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Μπασκόνια, έφτασε τις 284 συμμετοχές στη βασική πεντάδα των “ερυθρολεύκων”, είτε και της Μπαρτσελόνα, όταν αγωνίστηκε σε αυτή, προσπερνώντας στη σχετική λίστα τον Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος έχει σταματήσει την ενεργό δράση από το 2022.

Ο Παπανικολάου τη σεζόν 2021/2022 μέτρησε 37/37, πέρσι 38/38 και φέτος έχει 7/7 εμφανίσεις στη βασική πεντάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο “Παπ” δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού ήταν τη σεζόν 2020-21 με 13/14 παιχνίδια.

Από τους παίκτες που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία στην Euroleague, κοντά στη λίστα με τον Παπανικολάου είναι ο Νικ Καλάθης με 280 εμφανίσεις στο βασικό σχήμα της εκάστοτε ομάδας του, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν δύο πρώην συμπαίκτες του Κώστα Παπανικολάου, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ