Λουίς Ενρίκε: «Όταν ένας σύλλογος έχει εμμονή με κάτι δεν είναι ποτέ καλό σημάδι»

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Γαλλία από τότε που ανέλαβε η “Qatar Sports Investments” το 2011, κατακτώντας το πρωτάθλημα εννέα φορές. Είχε επίσης επιτυχίες στο Κύπελλο Γαλλίας, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει το Champions League.

Μια εμμονή με την κατάκτηση του Champions League θα έβλαπτε μόνο την Παρί Σεν Ζερμέν, είπε ο Λουίς Ενρίκε την παραμονή της σύγκρουσης με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα της φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Παρί είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Γαλλία από τότε που ανέλαβε η “Qatar Sports Investments” το 2011, κατακτώντας το πρωτάθλημα εννέα φορές. Είχε επίσης επιτυχίες στις εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου Γαλλίας, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει το Champions League.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας ξεκινούν εκ νέου την προσπάθειά τους για το… άπιαστο τρόπαιο αύριο (19/9), αντιμετωπίζοντας την Ντόρτμουντ στο εναρκτήριο παιχνίδι του πιο δύσκολου ομίλου της σεζόν 2023/24, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Νιούκαστλ και η επτά φορές νικήτρια του τροπαίου Μίλαν.

«Όταν ένας σύλλογος έχει εμμονή με κάτι, δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Πρέπει να έχεις φιλοδοξία, αλλά η εμμονή δεν λειτουργεί σε κανέναν τομέα της ζωής», είπε ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας σήμερα (19/9) στους δημοσιογράφους, ενόψει του αγώνα στο “Parc des Princes”.

«Πρέπει να περιμένετε και να δείτε πώς θα πάει, το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα, κάθε αποτέλεσμα είναι δυνατό. Μπορείς να παίξεις ένα απίστευτο παιχνίδι και να χάσεις, να παίξεις άσχημα και να κερδίσεις. Ως σύλλογος, παίζουμε όλες τις διοργανώσεις για να τις κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος. Είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Ο αμυντικός και αρχηγός της Παρί, Μαρκίνιος, με ανάλογα συναισθήματα με εκείνα του προπονητή του, είπε: «Το Champions League δεν είναι εμμονή, δεν υπάρχει πίεση. Δουλεύουμε επειδή είμαστε ανταγωνιστικοί και ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να κερδίσει κάθε διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένης αυτής. Ξέρουμε το μονοπάτι, είναι μακρύ. Πρέπει να το κάνουμε βήμα-βήμα, είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση».

Η Παρί Σεν Ζερμέν, πέμπτη στη βαθμολογία της Ligue 1 με οκτώ βαθμούς μετά από πέντε αγώνες, είχε ένα άσχημο ξεκίνημα υπό τον Λουίς Ενρίκε, κερδίζοντας δύο από τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Ηττήθηκε με 3-2 από τη Νις την περασμένη Παρασκευή (15/9), αλλά ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι τα σκαμπανεβάσματα στην αρχή της θητείας του ήταν αναμενόμενα:

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες να περάσουμε, ιδέες και έννοιες που πρέπει να αφομοιώσουν οι παίκτες. Βρήκα ότι η ομάδα είναι πολύ δεκτική», είπε ο κόουτς των Παριζιάνων και πρόσθεσε:

«Οι οπαδοί είναι απίστευτοι. Η υποστήριξή τους είναι υπέροχη, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι εκείνα που περιμένουμε. Έχω ήδη αυτή την εμπειρία, αυτή τη διαδικασία που απαιτεί χρόνο… Νιώθω ήρεμος, θα υπάρχει καλό ποδόσφαιρο και καλά αποτελέσματα, είμαι σίγουρος για αυτό».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ