Ποτσέκο: «Δεν αξίζω να βρίσκομαι δίπλα στον θρύλο Ντατόμε»

Οι τίτλοι τέλους για τον Λουίτζι Ντατόμε “έπεσαν” και ο τεχνικός της “Σκουάντρα Ατζούρα” προχώρησε σε δηλώσεις που… εκθιάζουν τον Ιταλό βετεράνο.

Η επαγγελματική πορεία του Τζίτζι ολοκληρώθηκε εδώ, σήμερα, όταν η Ιταλία έδωσε την τελευταία της “μονομαχία” με την Σλοβενία για το Mundobasket 2023. Μαζί με αυτό το ταξίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τέλος έλαβε και η “παράσταση” του Λουίτζι Ντατόμε, ο οποίος παρέδωσε τον “τελευταίο χορό” με το ιταλικό εθνόσημο στο στήθος.

Οι απανταχού Ιταλοί είναι συγκινημένοι, με πρώτους και καλύτερους εκείνους που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας, στην Μανίλα. Ο ίδιος κοντοστάθηκε, έσκυψε το κεφάλι του και άφησε μερικά δάκρυα να κυλήσουν στην ιδέα που έγινε πραγματικότητα, όταν συνειδητοποίησε πως αυτή είναι η τελευταία φορά που φοράει την φανέλα της Ιταλίας σε μία διοργάνωση. Και δεν σταματάει εκεί. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που φόρεσε τα μπασκετικά του παπούτσια πριν τα… κρεμάσει.

Ωστόσο, ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο προχώρησε σε δηλώσεις που αποθεώνουν το μεγαλείο του Τζίτζι Ντατόμε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή:

«Όπως είπα και τις προάλλες ο Τζίτζι είναι θρύλος. Είναι μοναδικός. Δεν υπάρχει κανείς να του μοιάζει. Δεν αξίζω να είμαι εδώ, αλλά είμαι τυχερός. Σε αυτή την επική στιγμή είμαι δίπλα στον Τζίτζι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, γιατί είναι ένας πραγματικός θρύλος».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ