Αλμέιδα: «Εμείς είμαστε μέρος ενός θεάματος που προσπαθεί να δώσει χαρά στον κόσμο»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μίλησε μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και για το αποτέλεσμα στην Κροατία που δίνει προβάδισμα στην “Ένωση”.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα δεν μάσησε τα λόγια του για την αύξηση της βίας στα γήπεδα και δεν μπορεί να φανταστεί πως κάποιος μπορεί να σκοτώσει για μια ομάδα. Επίσης, στάθηκε στην απόδοση της ομάδας του στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντινάμο, όπου ο “δικέφαλος” επικράτησε με σκορ 2:1.

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα:

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίξει η ΑΕΚ σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και για το τι πρέπει να γίνει για να απομονωθεί η βία από το ποδόσφαιρο: «Θεωρώ πως αυτό το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ. Η βία υπάρχει στον κόσμο, όχι στο ποδόσφαιρο. Και πιστεύω πως υπάρχει κόσμος που είναι εξειδικευμένος για να ελέγξει την βία. Εμείς είμαστε μέρος ενός θεάματος που προσπαθεί να δώσει χαρά στον κόσμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες. Να επιδεικνύουμε την δέσμευση που έχουμε στο κλαμπ. Αλλά μιλώντας για την βία στο ποδόσφαιρο, πρέπει να επικεντρωθούμε γενικά στην βία στον κόσμο. Ακόμα υπάρχουν πόλεμοι. Εγώ είμαι υπέρ της ειρήνης και ακόμα δεν χωράει στο μυαλό μου που χάνει την ζωή του κάποιος για το ποδόσφαιρο ή σε πολλές χώρες κάποιος χάνει την ζωή του για ένα ζευγάρι παπούτσια. Και επομένως το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο».

Για το εάν είναι η ομάδα έτοιμη, για τόσα συνεχόμενα ματς και μάλιστα κρίσιμα, αμέσως μετά την προετοιμασία: «Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει ένας πολύ καλός ανταγωνισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Οι δικές μου αποφάσεις είναι όλο και πιο δύσκολες. Ταυτόχρονα αυτό που μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί ξέρω πως μπορώ να υπολογίζω σ’ όλους τους παίκτες. Και σίγουρα θα υπάρξει ροτέισον σ’ όλα αυτά τα παιχνίδια». 

Για το τι περιμένει αύριο από την ΑΕΚ, σε σχέση με το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ: «Παίξαμε πολύ καλύτερα στο πρώτο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, που είχαμε συζητήσει πριν από το παιχνίδι. Και παίζαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έπαιξε καλά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πρώτο παιχνίδι, καταλάβαμε πως οποιαδήποτε χαλάρωση απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο, δεν επιτρέπεται. Και το καλύτερο παράδειγμα είναι ο τρόπος που τελειώσαμε το παιχνίδι και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε εξ αρχής».//ΓΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ