Γκάμπριτς: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δεν επηρεάζεται από τον κόσμο»

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής τόσο του “Δικέφαλου του Βορρά”, όσο και της Χάιντουκ μίλησε σε κροατικό μέσο για τις επερχόμενες “μάχες” των δυο ομάδων στο Conference League.

Ο Τόντσι Γκάμπριτς αγωνίστηκε στη Χάιντουκ το 1987-88 και 1994-99, όπως και στον ΠΑΟΚ από το 1991 μέχρι το 1993 και με αφορμή τις επερχόμενες αναμετρήσεις των δυο ομάδων στο Conference League, μίλησε σε μέσο της πατρίδας του σχολιάζοντας την εικόνα και των δυο ομάδων, όπως και τις έδρες τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τόντσι Γκάμπριτς:

«Πέρασα δύο φανταστικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στον ΠΑΟΚ με έφερε ο αείμνηστος Τσίρο Μπλάζεβιτς. Τότε ήρθε από τη Ναντ της Γαλλίας για να προπονήσει τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της Ριέκα με σύστησαν σε αυτόν, ο Τσίρο με είδε και έμεινε ικανοποιημένος. Την πρώτη σεζόν προκριθήκαμε στον τελικό του κυπέλλου και παίξαμε με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, πριν από αυτόν τον τελικό, ο Τσίρο έφυγε.

Η ατμόσφαιρα που περιμένει τη Χάιντουκ στη Θεσσαλονίκη θα είναι ίδια με αυτή στο “Πόλιουντ”. Την εποχή που ήμουν στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα δεν υπήρχαν κενές θέσεις και υπήρχαν 40.000 οπαδοί σε κάθε αγώνα. Ακόμα και το γήπεδο μοιάζει λίγο με αυτό της Παρτιζάν. Την Χάιντουκ την περιμένει μία κόλαση, ειδικά από τη στιγμή που η ρεβάνς διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη».

«Πάντα έτσι είναι ο ΠΑΟΚ τελειώνει τη σεζόν στην τέταρτη θέση, πίσω από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με τον ερχομό του προέδρου Ιβάν Σαββίδη πριν από δέκα χρόνια, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε για λίγο στην κορυφή και κέρδισε τρόπαια».

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είπε: «Στον τελικό του κυπέλλου η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πια η ομάδα που ήταν πριν από δύο-τρία χρόνια. Όπως πολύ καλύτερος ήταν και ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν. Δεν ήταν εύκολο ούτε για τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει την Μπεϊτάρ.

Το πλεονέκτημα των Ελλήνων είναι η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Η Χάιντουκ έχει μια ευκαιρία. Το πλεονέκτημα της Χάιντουκ είναι ότι θα έχει αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Νομίζω ότι το μόνο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι ότι παίζει στην Ελλάδα τη ρεβάνς, αλλά αυτό είναι σημαντικό. Θα υπάρχει τρέλα εκεί, όπως θα είναι και στο Πόλιουντ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα επηρεαστούν από το γεμάτο γήπεδο και την ατμόσφαιρα στο Πόλιουντ, παίζουν σε τρελή ατμόσφαιρα κάθε λίγες μέρες στα ελληνικά ντέρμπι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ το έχουν συνηθίσει, ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή την πίεση. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά εγώ προτιμώ τη Χάιντουκ. Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 60:40 τοις εκατό για τη Χάιντουκ».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ