Τζινόμπιλι: «Δεν γνωρίζω αθλητή που να κέρδισε περισσότερα από ό,τι έχασε»

Ο Αργεντίνος “θρύλος” και τετράκις πρωταθλητής NBA, ανέφερε την δική του άποψη περί αποτυχίας-επιτυχίας, προσθέτοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Μάικλ Τζόρνταν.

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Μαΐου, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την δήλωση του για το τι θεωρεί επιτυχία και τι αποτυχία, “ξεσηκώνοντας” τον κόσμο του αθλητισμού.

«Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο. Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία», ήταν τα λόγια του “Greek Freak” μετά από τον αποκλεισμό των Μπακς.

Ωστόσο, ο Μάνου Τζινόμπιλι, έχοντας στο παλμαρέ του τέσσερα δαχτυλίδια NBA με τους Σπερς, έχει διαφορερική άποψη, ακόμα και για το παράδειγμα με τον “Jumpman”.

Ο “Greek Freak” θεωρεί πως τα έξι δαχτυλίδια του θρυλικού Μάικλ Τζόρνταν δεν αναιρούν τα υπόλοιπα εννέα χρόνια χωρίς τίτλο, βαπτίζοντάς τα “αποτυχία”. Παρόλα αυτά, ο “Manu”
θεωρεί πως ο Τζόρνταν έχει αγωνιστεί 15 σεζόν, έχει νικήσει τις 6 και έχει χάσει τις 9. Επομένως, για τον Αργεντινό ισχύει το “it is what it is”, χωρίς να βλέπει το θέμα από…
διαφορετική οπτική γωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μανού Τζινόμπιλι:

«Αργότερα θυμάσαι τις νίκες που τις πανηγύρισες και τις έβαλαν στην τηλεόραση, αλλά η πίκρα ήταν μεγάλη. Η κάθε αποτυχία έκανε τον Manu Ginobili. Από 15 χρονών, έμεινα εκτός επιλογής από την Bahía (Bahía Blanca, η γενέτειρά του) επειδή ήμουν μικρός και υπήρχε κάποιος άλλος που έπαιζε καλύτερα παρά εμένα. Ο προπονητής δεν με επέλεξε. Όλο αυτό σε διαμορφώνει, μαθαίνεις με τα “χαστούκια”, καταλαβαίνεις ότι το φυσιολογικό είναι να χάνεις περισσότερα από το να κερδίζεις. Κοιτάξτε το ΝΒΑ για παράδειγμα. Υπάρχουν 30 ομάδες και μόνο μία νικάει. Είναι “αντικανονικό” να χάσει».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ