Φωτιά στην… ουρά της βαθμολογίας | Ξεκαθάρισε η έξοδος στην Ευρώπη

Χωρίς να… ξεκαθαρίζεται το τοπίο στην επικίνδυνη ζώνη ολοκληρώθηκε η 37η αγωνιστική στη La Liga με τις Εσπανιόλ και Έλτσε να θεωρούνται υποβιβασμένες. Όλα ανοιχτά και για την 7η θέση που δίνει το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο στα προκριματικά του Conference League.

Φωτιά έχει πάρει η La Liga, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά όσον αφορά την 7η αλλά και τη 18η θέση που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Την πρώτη τετράδα, συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, με την Ατλέτικο να ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο στου 76 και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να ακολουθεί με 68.

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται η Βιγιαρεάλ με 63 ενώ έκτη είναι η Μπέτις με 59. Την έβδομη θέση… πολιορκούν πέντε ομάδες, οι Οσασούνα και Μπιλμπάο με 5ο βαθμούς και οι Χιρόνα, Ράγιο Βαγεκάνο και Σεβίλλη με 49.

Φωτιά έχει πάρει η… ουρά της βαθμολογίας, με τις Εσπανιόλ και Έλτσε να είναι ήδη υποβιβασμένες. Να αποφύγουν την 18η θέση θέλουν οι Κάντιθ (41), Χετάφε (41), Βαλένθια (41), Αλμερία (40), Θέλτα (40) και Βαγιαδολίδ (39).

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε 0:1

Η Έλτσε επικράτησε 1:0, ούσα υποβιβασμένη και κράτησε εκτός επτάδας την Μπιλμπάο που… κυνηγά το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Αλμερία – Βαγιαδολίδ 0:0

Αλμερία και Βαγιαδολίδ, κόλλησαν στο… μηδέν και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τις δύο τους να βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Οι γηπεδούχοι είναι 14οι με 40 βαθμούς ενώ οι φιλοξενούμενοι 18οι με 39. Η σωτηρία τους θα κριθεί στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2:1

H Ατλέτικο Μαδρίτης, ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, πίεσε και έφτασε στο γκολ, στο 37ο λεπτό με τον Γκριεζμάν, που με μακρινό σουτ, άνοιξε το σκορ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους “ροχιμπλάνκος” να έχουν το προβάδισμα. Στην επανάληψη, η Ατλέτικο πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες και βρήκε και δεύτερο τέρμα. Στο 73ο λεπτό, ο Μολίνα, σκόραρε από μακριά, κάνοντας το 2:0. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, κατάφερε να μειώσει σε 2:1, στο 88ο λεπό με τον Σορλόθ.

Βαλένθια – Εσπανιόλ 2:2

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα και να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η Βαλένθια ήταν αυτή που απείλησε και βρήκε πρώτη δίχτυα, στο 38ο λεπτό, με την Εσπανιόλ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα έπειτα από δύο λεπτά με τον Μόντες. Στην επανάληψη, η Εσπανιόλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 50ο λεπτό, με τον Μπρεθγουέιτ, που έκανε την ανατροπή για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις, ο Λίνο έφερε και πάλι την απόλυτη ισορροπία, γράφοντας το 2:2.

Κάντιθ – Θέλτα 1:0

Λιγοστές ήταν οι φάσεις στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρνει να βρει δίχτυα ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, με το μηδέν να παραμένει έως το τέλος. Στο δεύτερο μέρος, η Κάντιθ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σομπρίνο, με όμορφο τελείωμα έκανε το 1:0 και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 3:0

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ονειρεμένα την αναμέτρηση, πετυχαίνοντας γκολ από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο Γκάβι τροφοδότησε τον Φάτι ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία, γράφοντας το 1:0 για την πρωταθλήτρια. Στο 14ο λεπτό, ο Εντιαγέ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα μετά από άτσαλο μαρκάρισμα και άφησε την ομάδα του από νωρίς με 10 παίκτες. Ο Φάτι, χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Μετά από όμορφη πάσα του Λεβαντόφσκι, ο Ισπανός έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2:0.

Βαγιεκάνο – Βιγιαρεάλ 2:1

Οι δύο ομάδες μπήκα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, χωρίς να απειλήσουν σημαντικά τα αντίπαλα καρέ. Στο δεύτερο μέρος η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν πιο κινητικη και μάλιστα κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 56ο λεπτό ο Ραούλ Ντε Τόμας έκανε το 1:0, ενώ στο 63ο ο Παλασόν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Βιγιαρεάλ, κατάφερε να μειώσει το 83ο λεπτό, με τον Λο Σέλσο να κάνει το 2:1.

Χετάφε – Οσασούνα 2:1

Η Οσασούνα ήταν αυτή που πλήγωσε με το… καλησπέρα την Χετάφε. Στο 3ο λεπτό, ο Άβιλα πήξε ψηλότερα απ’ όλους και με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η απάντηση της Βιγιαρεάλ, ήρθε στο 39ο λεπτό, με τον Λατάσα να ισοφαρίζει με κεφαλιά για το 1:1 Στην εκπνοή της αναμέτρησης η Χετάφε ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή, σκοράροντας με τον Μάτα που έκανε το 2:1.

Χιρόνα – Μπέτις 1:2

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν διστακτικές και δεν απείλησαν τα αντίπαλα καρέ. Η Χιρόνα στο 36ο λεπτο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Γκουτιέρες που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος, η Μπέτις, χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι. Ο Κανάλες βρήκε τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, που σούταρε για το 1:1. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες πάλεψαν για να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Η Μπέτις ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει… κεφάλι στο σκορ, με τον Ισπανό να γράφει το 2:1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της La Liga:

Σάββατο 27 Μαΐου

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 1:2

Κυριακή 28 Μαΐου

20:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε
20:00 Αλμερία – Βαγιαδολίδ
20:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ
20:00 Βαλένθια – Εσπανιόλ
20:00 Κάντιθ – Θέλτα
20:00 Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα
20:00 Βαγιεκάνο – Βιγιαρεάλ
20:00 Χετάφε – Οσασούνα
20:00 Χιρόνα – Μπέτις.//Μ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ