Όταν ο Παναθηναϊκός έκλεινε εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ (video)

Στις 28 Απριλίου του 1971 με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας, οι “πράσινοι” πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 90 χιλιάδες θεατές ηττήθηκε με 4:1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και οι ελπίδες για πρόκριση στον τελικό έμοιαζαν μηδαμινές. Το γκολ του Αριστείδη Καμάρα ωστόσο στο 56ο λεπτό του αγώνα στο Μαρακανά, άφηνε κάποιες αμυδρές ελπίδες για κυνήγι του θαύματος στη ρεβάνς.

Η 28η Απριλίου του 1971 όμως έκρυβε ένα… θαύμα. Με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας, οι “πράσινοι” πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Με δύο γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη και το “χρυσό” του Καμάρα το “τριφύλλι” επικράτησε στην κατάμεστη “Λεωφόρο Αλεξάνδρας” με σκορ 3:0 του Ερυθρού Αστέρα και έκλεισε ραντεβού με την ιστορία.

Δείτε το ιστορικό γκολ του Αριστείδη Καμάρα:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, (90’ Χατζηανδρέου), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, (54’ Αθανασόπουλος).

Ερυθρός Αστέρας: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να… καρφώσει τη σημαία του στο Έβερεστ, αυτό το έκανε ο Άγιαξ του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, όμως οι “πράσινοι” στάθηκαν για ένα απόγευμα και κοίταξαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο από το υψηλότερο σημείο.

52 χρόνια μετά, ο φάρος του Γουέμπλεϊ δεν έσβησε ποτέ….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ