Σμιντ: «Πιστεύω στην ομάδα μου»

Ο τεχνικός της Μπενφίκα εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του εάν εμφανιστεί στα καλύτερά της, μπορεί αύριο (19/4) στο Μιλάνο να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί εκείνη στα ημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα την περασμένη εβδομάδα, η Ίντερ κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2:0, δημιουργώντας πλέον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια της Μπενφίκα, να βρεθεί στα ημιτελικά, ξεπερνώντας μια “κατάρα” που την ακολουθεί τον 21ο αιώνα.

Από τότε που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1990 (έχασε 1:0 στη Βιένη από τη Μίλαν), οι “αετοί” έχουν εμφανιστεί πέντε φορές στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείονται κάθε φορά, όλες στην εποχή του Champions League.

«Όταν πρόκειται να πετύχουμε τόσα πολλά γκολ, δείξαμε αυτή τη σεζόν ότι ξέρουμε πώς να το κάνουμε, και την περασμένη εβδομάδα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες που δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε. Αύριο θα είναι ένας περίπλοκος αγώνας, θα έχουμε να σκεφτούμε την αμυντική τακτική, αλλά θα ξεκινήσουμε με εις βάρος μας σκορ 2:0. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα, γιατί ξέρουν πώς να μας βάζουν σε μπελάδες. Πιστεύω ότι πετάξαμε μια μεγάλη ευκαιρία, εντός έδρας, για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω», τόνισε.

«Πιστεύω ότι ένα γκολ νωρίς θα άλλαζε πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λυπούμαστε αν σκεφτούμε τις μεγάλες ευκαιρίες που χάσαμε στο δεύτερο μισό του αγώνα της περασμένης εβδομάδας. Το να σκοράρουμε νωρίς θα ήταν καλύτερο, αλλά και να το κάνουμε αργότερα στο ματς θα μας έδινε την ευκαιρία να επιστρέψουμε. Θα πρέπει να επιτεθούμε, αυτό είναι σίγουρο», συνέχισε.

«Είναι στο χέρι των παικτών να αποδείξουν τι αξίζουν, δεν θέλουμε δικαιολογίες γιατί έχουμε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα, αλλά είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Αν κοιτάξω την ομάδα μας στις καλύτερες μέρες μας, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες. Το έχω ήδη πει, πιστεύω πάντα στην ομάδα μου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι 50-50 και έχουν διπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά είναι ένα παιχνίδι και μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να παραδεχτούμε ότι αυτό που κάναμε μέχρι τώρα ήταν φανταστικό και έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο τώρα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αποδεχτούμε, εστιάζοντας στο να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Ο Αντόνιο Σίλβα ήταν ο παίκτης που επέλεξε η Μπενφίκα για να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου στο πλευρό του Ρότζερ Σμιντ:

«Κατά τη γνώμη μου δεν είναι αδύνατο. Ξέρουμε ότι ξεκινάμε με ένα 2-0, θα παίξουμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά έχουμε τα όπλα μας. Πρέπει να φέρουμε όλα τα καλά πράγματα που δείξαμε αυτή τη σεζόν στον αυριανό αγώνα και να γράψουμε ιστορία με την Μπενφίκα», τόνισε.

«Δεν είναι φυσιολογικό να προέρχεσαι από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά πρέπει να σκεφτούμε την ευκαιρία που έχουμε αύριο. Από τότε που ονομάστηκε Champions League, η Μπενφίκα δεν έχει φτάσει ποτέ στα ημιτελικά. Ξέρουμε ότι αύριο θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, δεν ξέρω αν θα παίξω, αλλά αν το κάνω, θα τα δώσω όλα για αυτό. Είμαστε φιλόδοξοι και θέλουμε να προχωρήσουμε στο Champions League, αύριο με το ποδόσφαιρό μας θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε ένα περίπλοκο αποτέλεσμα».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ