Η Οσασούνα ξέρανε την Μπιλμπάο στο 116′ και πέρασε στον τελικό!

Με ασύλληπτο γκολ του Πάμπλο Ιμπάνιεθ στο 116′ της παράτασης, η ομάδα της Παμπλόνα σόκαρε τα “λιοντάρια” του Ερνέστο Βαλβέρδε στο “Σαν Μαμές” και με το 1:1 προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey.

Η Οσασούνα έκανε το… θαύμα της, καθώς με ένα ασύλληπτο γκολ του Πάμπλο Ιμπάνιεθ στο 116′ της παράτασης ξέρανε την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε στο “Σαν Μαμές” και με το 1:1 προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Στο πρώτο παιχνίδι του ”El Sadar” η ομάδα της Παμπλόνα είχε νικήσει με σκορ 1:0, οπότε με την ισοπαλία της ρεβάνς πήρε εκείνη το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της 6ης Μαΐου στο ”Estadio de La Cartuja” της Σεβίλλης. Εκεί, όπου έρχονται τα… δύσκολα, καθώς το σύνολο του Γιακόμπα Αρασάτε θα αντιμετωπίσει είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε την Μπαρτσελόνα. Ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης (5/4, 22:00) στη Βαρκελώνη, με τους Καταλανούς να έχουν το προβάδισμα μετά το 1:0 του πρώτου αγώνα στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Πρώτοι αγώνες

Τετάρτη 1 Μαρτίου

Οσασούνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1:0 (47′ Εζαλζουλί)

Πέμπτη 2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0:1 (26′ αυτ. Μιλιτάο)

Δεύτεροι αγώνες

Τρίτη 4 Απριλίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 1:1 παρ. (33′ Ι. Γουίλιαμς / 116′ Ιμπάνιεθ)

Τετάρτη 5 Απριλίου

22:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ