Παπαρέγκας: «Έχω πιάσει τον εαυτό μου ν’ απορεί με μερικά αποτελέσματα»

Ο 29χρονος άσος του Ηρακλή, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για το ντέρμπι της Κυριακής (19/3) κόντρα στο Μαρούσι, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League, τονίζοντας πως είναι πρωτόγνωρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παπαρέγκας:

Για το παιχνίδι με το Μαρούσι: «Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, απ’ τις καλύτερες της κατηγορίας, μια πολύ επιθετική ομάδα. Το σκεπτικό που έχει η ομάδα μου και γι’ αυτόν, αλλά και για κάθε αγώνα που κέρδισε στον 1ο γύρο δεν είναι ότι έχουμε το 1-0, αλλά πάμε ουσιαστικά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, γιατί δε μπορείς να κάνεις αλλιώς σε πολύ δυνατά παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε πιάσει πολύ καλές αποδόσεις σε παιχνίδια που είναι σημαντικά και με καλές ομάδες, αλλά και πολύ κακές αποδόσεις. Αυτό που λέμε και μέσα στην ομάδα είναι ότι μοναδικός αντίπαλος που έχουμε είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αν παίξουμε καλά και μπορέσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε το καλύτερο απ’ το παιχνίδι που έρχεται».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Την Κυριακή πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το ρυθμό του αντιπάλου, γιατί παίζει σε πολύ ψηλό τέμπο και αυτό είναι επικίνδυνο για κάθε ομάδα. Πόσο μάλλον όταν παίζει στην έδρα του, μαζί με τον κόσμο του και μαζί με την αυτοπεποίθηση που μπορεί να δίνει μια έδρα σαν αυτή του Αμαρουσίου, η οποία είναι απ’ τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας και γενικά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και σ’ αυτό πρέπει να σταθούμε».

Για το ότι το Μαρούσι είναι αήττητο εντός έδρας: «Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, αλλά δε μένω έκπληκτος από αυτό, γιατί ουσιαστικά περίμενα το Μαρούσι να έχει αλώβητη την έδρα του. Έχει μια πολύ καλή έδρα και προσωπικά πιστεύω ότι είναι και αυτό που την κρατάει και θα την κρατήσει μέχρι τέλους ψηλά στη βαθμολογία. Αν πάρουμε εν τέλει θετικό αποτέλεσμα θα είναι ένα παραπάνω credit για την προσπάθειά μας».

Για τις πολλές αλλαγές που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν: «Εμείς έχουμε κάνει και αλλαγές παικτών και προπονητών. Για το σύνολό μας το ότι έχουμε αλλάξει ήδη τέσσερις προπονητές είναι δύσκολο, αλλά το να κάνουμε πρωταθλητισμό είναι μονόδρομος και πρέπει, όσο δύσκολο κι αν είναι, να το αφήνουμε πίσω και να προσπαθούμε ν’ ανταπεξέλθουμε με βάση την ομάδα και το υλικό που έχουμε, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και ταλαντούχο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Και για εμένα αυτό είναι πρωτόγνωρο. Υπάρχουν φορές που τελειώνουν οι αγώνες και όταν βλέπουμε τ’ αποτελέσματα μένουμε έκπληκτοι με αυτά που έχουν συμβεί. Έχουμε φτάσει στην 22η αγωνιστική και υπάρχουν πολλές ομάδες τόσο κοντά, ενώ συνήθως ήταν 3-4 που έπαιρναν ένα καλό προβάδισμα και «κυνηγούσαν» την άνοδο. Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Είναι δύο ταχυτήτων ουσιαστικά, έχουν ξεχωρίσει οι ομάδες που θα είναι στα play-off και αυτές που θα είναι στα play-out. Επειδή και η ομάδα μου έχει υποστεί ανέλπιστες ήττες, πραγματικά έχω πιάσει κι εγώ τον εαυτό μου ν’ απορώ με μερικά αποτελέσματα. Αυτό είναι προς την καλή κατεύθυνση, σαν παίκτης προτιμάω να ξέρω ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ