“Κέρβερος” Χέντερσον έστειλε την Φόρεστ στους “4”

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, πάθος και μαχητικότητα, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια. Η Νότιγχαμ στάθηκε πιο ψύχραιμη στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να αποκρούει το τελευταίο, και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε αρκετές φάσεις αλλά είχε ένταση, η Νότιγχαμ ήταν εκείνη που ευτύχησε να προηγηθεί λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από αριστερά, με ένα τακουνάκι η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, σε έναν ώμο κι από εκεί ο Μπολί σκόραρε προ κενής εστίας, βρίσκοντας μάλιστα δίχτυα εναντίον της πρώην ομάδας του. Στα επόμενα δέκα λεπτά, η Γούλβς απείλησε τρείς φορές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να νικήσει τον Ντιν Χέντερσον που πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του. Το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις ευκαιρίες και τους γηπεδούχους την… ουσία.

Στο δεύτερο μέρος, η Φόρεστ μπήκε δυναμικά και απείλησε πρώτη με τον Ζοσέ Σα να λέει όμως “όχι” στον Γκίμπς Γουάιτ στο 49′. Στο 63ο λεπτό η Γούλβς βρήκε το τέρμα που έψαχνε, με το νέο απόκτημά της, Ματέους Κούνια να τροφοδοτεί ιδανικά τον Ραούλ Χιμένεζ και εκείνος να σκοράρει ανενόχλητος. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε αισθητά, το παιχνίδι απέκτησε πολλά νεύρα και οι δύο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια και οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Διαδικασία πέναλτι:

0-0 Σάριντζ (χαμένο)
0-0 Νέβες (χαμένο)
1-0 Φρόιλερ
1-1 Ποντένσε
2-1 Γουόργολ
2-2 Νούνιες
3-2 Γκιμπς Γουάιτ
3-3 Κούνια
4-3 Κόλμπακ
4-3 Χόντζ (χαμένο)

Νότιγχαμ: Χέντερσον, Οριέ, Μπολί, Γουόραλ, Λόντι, Γέιτς, Φρόιλερ, Μανγκαλά, Γκιμπς Γουάιτ, Τζόνσον, Σκάρπα

Γούλβς: Σα, Κάστρο, Κίλμαν, Τότι, Σεμέντο, Νούνες, Μουτίνιο, Αΐτ Νουρί, Γκέντες, Χιμένες, Χουάνγκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ