Ιαπωνική… τεσσάρα για τη Σέλτικ | Μία “ανάσα” από την εξάδα η Χιμπέρνιαν

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Σκωτία, με τους “κέλτες” να επανέρχονται στο +9 από την Ρέιντζερς, τη στιγμή που ανάβει ακόμη περισσότερο η μάχη για μία θέση στα play-offs.

Το πρωτάθλημα στη Σκωτία συνεχίζεται εν μέσω Χριστουγέννων, με τη 18η αγωνιστική, στην οποία τα φαβορί επικράτησαν στις αναμετρήσεις τους. Η Ρέιντζερς κέρδισε την Παρασκευή (23/12) με 1:0 στην έδρα της Ρος Κάουντι με χρυσό σκόρερ τον Λούντστραμ, τη στιγμή, που Μάδεργουελ και Κιλμάρνοκ αναδεικνύονταν ισόπαλες με 2:2, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν από το 2:0 μέσα σε τρία λεπτά και με παίκτη λιγότερο.

Το Σάββατο (24/12) η Σέλτικ επανάφερε τη διαφορά της στο +9 από τη δεύτερη Ρέιντζερς, με την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη (πέρασε αλλαγή στο 68′) να διαλύει με τέσσερα γκολ τη Σεντ Τζόνσον. Τα τέρματα για τους “κέλτες” ήταν ιαπωνική… υπόθεση, με τους Χατάτε και Φουρουχάσι να πετυχαίνουν από δύο γκολ, τα τρία στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να καταφέρουν απλώς να μειώσουν στο 66′, με τον Ράιτ.

Η Αμπερντίν, παρόλο που πήρε το προβάδισμα στην έδρα της Σεντ Μίρεν μόλις στο 9′ με τον Κένεντι, έμεινε στο 35′ με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Στιούαρτ και κατέρρευσε, δεχόμενη τρία γκολ (3:1), ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι, για να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Με αυτή τη νίκη η Σεντ Μίρεν έκανε αποφασιστικό βήμα για την παρουσία της στα play-offs, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση και με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Η Χαρτς δεν εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Αμπερντίν για να ανέβει μόνη τρίτη, καθώς έσωσε στις καθυστερήσεις το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (2:2). Στο αρχικό γκολ του Φλέτσερ απάντησε γρήγορα ο Σμιθ για τη Χαρτς, με τον Λέβιτ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο φαινόταν, ότι θα διατηρήσει μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με Σχάνκλαντ στο 90+4′, αφήνοντας τους γηπεδούχους στη τελευταία θέση.

Υπόθεση επτά λεπτών ήταν για την Χιμπέρνιαν η αναμέτρηση με την Λίβινγκστον, καθώς οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία τέρματα στο διάστημα από το 33′ μέχρι το 40 και στην ουσία καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης σημείωσαν και τέταρτο τέρμα με τον Μαγκένις, πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή, όσο και ουσιαστική νίκη, που τους φέρνει στο -1 από την 6η θέση.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Ρος Κάουντι – Ρέιντζερς 0:1
Μάδεργουελ – Κιλμάρνοκ 2:2
Σέλτικ – Σεντ Τζόνστον 4:1
Σεντ Μίρεν – Αμπερντίν 3:1
Νταντί Γιουνάιτεντ – Χαρτς 2:2
Χιμπέρνιαν – Λίβινγκστον 4:0

Βαθμολογία:

1) Σέλτικ 51 (18 αγώνες)
2) Ρέιντζερς 42 (18 αγώνες)
3) Αμπερντίν 25 (18 αγώνες)
4) Χαρτς 25 (17 αγώνες)
5) Σεντ Τζόνστον 24 (18 αγώνες)
6) Σεντ Μίρεν 24 (16 αγώνες)
7) Χιμπέρνιαν 23 (18 αγώνες)
8) Λίβινγκστον 23 (17 αγώνες)
9) Μάδεργουελ 18 (17 αγώνες)
10) Κιλμάρνοκ 16 (18 αγώνες)
11) Ρος Κάουντι 15 (18 αγώνες)
12) Νταντί Γιουνάιτεντ 13 (17 αγώνες).//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ