Πρώτο δείγμα αρνητικό

Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν ακόμα περισσότερα πράγματα που είχαν να κάνουν για την Εθνική ομάδα του Κατάρ. Μετά από 40 χρόνια είδαμε πρεμιέρα Μουντιάλ να διεξάγεται Κυριακή. Το 1982 στην Ισπανία ήταν το αουτσάιντερ Βέλγιο που κέρδιζε 1:0 την Αργεντινή στο “Καμπ Νου”. Τώρα, είδαμε έναν Ισημερινό με την στάμπα του φαβορί, να δικαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις και αν δεν έσβηνε… μηχανές, το κοντέρ σίγουρα θα έγραφε!

Σε αυτό το “πρώτο πιάτο” του Μουντιάλ όπου όλοι περιμέναμε να δούμε την διοργανώτρια να κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η πρώτη εικόνα έχει να κάνει με μια ομάδα απαίδευτη που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί την χειρότερη από τις υπόλοιπες 31 της διοργάνωσης.

Οι προηγούμενοι τρεις αγώνες που είχε δώσει το Κατάρ στο γήπεδο της πρεμιέρας, σίγουρα αποδεικνύονται ως ενδείξεις χωρίς ουσιαστική αξία εάν κρίνουμε ότι στο “Aλ Μπαϊτ” νίκησε και στους τρεις αγώνες με συνολικό σκορ 9-0.

Ομάδα χωρίς καν αρχή, για να μπορέσει να υπάρξει μέση και τέλος και να κριθεί όπως αρμόζει σε μια εθνική μεταξύ των 32 καλύτερων του κόσμου. Ο Ισημερινός, ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα (… ίσως και δύο) πιο πάνω από το Κατάρ και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων. Άλλωστε με δεδομένο τα γεγονότα της αναμέτρησης, ήταν έναν δίκαιο αποτέλεσμα. Ειδικά, στο δεύτερο ημίχρονο έπαψε να είναι αγώνας και ήταν απλά στατιστική! Το άφησε περισσότερο να κυλήσει παρά να παίξει το παιχνίδι του.

Με αυτή την εικόνα που παρουσίασαν οι οικοδεσπότες, ακόμα και ο βαθμός θα μοιάζει με κατόρθωμα κόντρα σε Σενεγάλη και Ολλανδία. Mπορεί ο κόσμος να μην γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο στο Κατάρ όσο ένας μέσος Ευρωπαίος, ωστόσο έδειξε την αγανάκτησή του για την εικόνα της Εθνικής, αποχωρώντας στο ημίχρονο και αφήνοντας πολλά κενά καθίσματα κυρίως στο άνω διάζωμα.

Και κάπου εκεί είναι να αναρωτιέσαι τι θα γίνει στα επόμενα ματς του Κατάρ όπου δεν θα έχει προηγηθεί η φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Συν, όλα όσα περιμένουμε να δούμε από πλευράς προσέλευσης θεατών στα νοκ άουτ παιχνίδια όπου δεν θα υπάρχει η ομάδα της χώρας τους. Ειδικά από τις στιγμή που για διαφορετικούς λόγους οι ταξιδιώτες είναι λιγότεροι αναλογικά από κάθε άλλο παγκόσμιο κύπελλο. Ίσως εκεί οι… νοικιασμένοι θεατές να φανούν περισσότερο χρήσιμοι από κάθε άλλον.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ