Γκλάντμπαχ για… φίλημα υπέταξε την Ντόρτμουντ

Φανταστικά “πουλάρια”, νίκησαν με 4:2 τους Βεστφαλούς στο “Μπορούσια-Παρκ” και μπήκαν εκ νέου στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga, η Γκλάντμπαχ νίκησε 4:2 την Ντόρτμουντ στη ματσάρα του “Μπορούσια-Παρκ“. Σε ένα καταπληκτικό ματς, τα “πουλάρια” πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, δεν κοίταξαν ξανά πίσω και βρέθηκαν στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη, οι Βεστφαλοί (6η θέση) υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και έχασαν σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπάγερν.

Ο αγώνας

Στο 2ο λεπτό η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, αλλά η κεφαλιά του Ρέινα από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κόμπελ. Δύο λεπτά αργότερα (4′) όμως, η Γκλάντμπαχ στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια άνοιξε το σκορ! Πάσα του Στιντλ, κοντρολάρει ωραία ο Χόφμαν και με ωραίο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1:0. Στο 14′ οι Βεστφαλοί πλησίασαν την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Μπραντ πέρασε μόλις έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολσόφσκι. Πέντε λεπτά αργότερα όμως (19′), ο Γερμανός μεσοεπιθετικός βρήκε στόχο και έκανε το 1:1 με ωραίο σουτ. Άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες στα πρώτα 20 λεπτά, με δύο γκολ και έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και μέσα σε 4 λεπτά πέτυχαν δύο γκολ! Αρχικά ο Μπενσεμπαϊνί στο 26′ με ωραία κεφαλιά έκανε το 2:1 και στο 30′ ο Τουράμ βγήκε τετ α τετ με τον Κόμπελ, τον πέρασε με ωραία προσποίηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 3:1 για την ομάδα του. Καταπληκτικό ματς, φοβερή Γκλάντμπαχ στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά ο Ολσόφσκι νίκησε εντυπωσιακά τον Μουκοκό στο 37′. Τρία λεπτά αργότερα όμως (40′), ο Σλότερμπεκ μείωσε σε 3:2 με σουτ μέσα από την περιοχή και έβαλε ξανά τους Βεστφαλούς στο παιχνίδι. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, που ήταν καταπληκτικό, με 5 γκολ και τα “πουλάρια” μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ! Ο Χόφμαν πάσαρε στον Κονέ και αυτός με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κόμπελ, για το 4:2 της Γκλάντμπαχ στο 46′. Στο 52′ τα “πουλάρια” απείλησαν ξανά, αλλά το σουτ του Τουράμ πέρασε μόλις έξω. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και στο 69′ πέτυχαν και πέμπτο γκολ, αλλά ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR. Στο 77′ ο Γάλλος επιθετικός λίγο έληξε να σκοράρει ξανά, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του κίπερ της Ντόρτμουντ, που έμοιαζε… χαμένη στο γήπεδο.

Οι Βεστφαλοί αφέθηκαν στις ορέξεις των “πουλαριών”, δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έφερε πανηγύρια για τους γηπεδούχους. Το τελικό 4:2 μοιάζει μάλλον… τιμητικό για την Ντόρτμουντ, καθώς η Γκλάντμπαχ έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Γκολ: 4′, Χόφμαν, 26′ Μπενσεμπαϊνί, 30′ Τουράμ, 46′ Κονέ, / 19′ Μπραντ, 40′ Σλότερμπεκ

Κίτρινες: 9′ Στιντλ / 26′ Χούμελς, 35′ Γκερέιρο

Μπορούσια Γκλάντμπαχ: Ολσόφσκι, Σκάλι, Φρίντριχ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Κονέ (88′ Ιτακούρα), Βάιγκλ, Χόφμαν (90+4′ Νετζ), Κράμερ (46′ Χέρμαν), Στιντλ (90′ Ενγκουμού), Τουράμ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ζίλε, Χούμελς (78′ Παπαδόπουλος), Σλότερμπεκ (59′ Μοντέστ), Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τσαν (59′ Εζτζάν), Μπραντ, Ρέινα (46′ Αζάρ), Μουκοκό, Μάλεν (71′ Αντεγιέμι).//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ