“Βασίλισσα” πέντε αστέρων | Με “τεσσάρα” την πρόκριση η Λειψία

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας με 5-1 κόντρα στην Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη . Στο Europa League συνεχίζει η Σαχτάρ που ηττήθηκε με 4-0 από τους “ταύρους”.

Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης “κλείδωσε” την πρωτιά, με την νίκη κόντρα στην αδιάφορη Σέλτικ, του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 61ο λεπτό, με το ευρύ 5-1, σε ένα παιχνίδι που είχε τρία πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Στο άλλο παιχνίδι, στην Πολωνία, η Λειψία ήταν ανώτερη από την Σαχτάρ και έφυγε με την νίκη με 4-0 και την δεύτερη θέση, χάνοντας όμως τον Τίμο Βέρνερ που αποχώρησε τραυματίας νωρίς στο ματς. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν στο Europa League.

Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ 5-1

Η Σέλτικ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, πιέζοντας σε όλο το μήκος του γηπέδου και ψάχνοντας κάποια κίνηση. Στο 5ο λεπτό και έπειτα από χέρι του Γεντς σε σουτ του Βαλβέρδε, η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Λούκα Μόντριτς ανέλαβε την ευθύνη. Έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, ο Χάρτ έπεσε στη δεξιά και έτσι οι γηπεδούχοι άνοιξαν από νωρίς το σκορ. Στο 14′ μετά από γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Κιόγκο αστόχησε από πλεονεκτική θέση για να ισοφαρίσει. Στο 17 ένα σουτ του Φουρουχάσι εκτός περιοχής, έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά. Στο 19′ ο Ασένσιο γύρισε την μπάλα χαμηλά στην περιοχή αλλά ο Χαρτ νίκησε τον Βινίσιους που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης η Ρεάλ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι με νέο χέρι, αυτή τη φορά του Ο’Ράιλι. Ο Ροντρίγκο, αυτή τη φορά ο εκτελεστής, αυτή τη φορά, η μπάλα πήγε αριστερά, ο Χαρτ δεξιά και οι “μερένχες” πήραν αέρα δυο τερμάτων.  Με τη σέντρα, παραλίγο να βάλει και τρίτο γκολ η Ρεάλ, αλλά και πάλι ο Βινίσιους, αστόχησε, ανενόχλητος από το πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 29′ ο Χατάτε εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε με τις γροθιές. Στο 33′, ο αρκετά δραστήριος στο παιχνίδι, Ασένσιο, έψαξε το γκολ, με το σουτ που επιχείρησε να μπλοκάρεται με δεύτερη προσπάθεια του Χάρτ. Στο 34′, τρίτο πέναλτι στην βραδιά, αυτή τη φορά για την Σέλτικ, ο Μεντί ανέτρεψε τον Αμπάντα, Ο Γιουράνοβιτς ανέλαβε την ευθύνη αλλά νικήθηκε από τον Τιμπό Κουρτουά, που έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία.

“Βασίλισσα” πέντε αστέρων | Με “τεσσάρα” την πρόκριση η Λειψία
Ο Τιμπό Κουρτουά αποκρούει το πέναλτι του Γιουράνοβιτς στο 34′ (AP Photo)

Στην επανάληψη, ο Ασένσιο, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο παιχνίδι, όταν στο 51′ βρήκε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή και σούταρε με τη μια για να νικήσει τον Χαρτ και να κάνει το 3-0. Στο 61′ ο Βινίσιους εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες, κάνοντας το 4-0 για την “βασίλισσα”, έπειτα από ωραία σέντρα του Βαλβέρδε.  Ο Ουρουγουανός στο 70′, με έναν κεραυνό εκτός περιοχής έκανε το 5-0 για τους “Μαδριλένους”. Έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να κάνουν συντήρηση. Παρόλα αυτά στο 84′ ο Ζότα πέτυχε ένα γκολ…ποίημα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής.

ΓΚΟΛ: 6′ Μόντριτς, 21′ Ροντρίγκο, 51′ Ασένσιο, 61′ Βινίσιους, 70′ Βαλβέρδε/ 84′ Ζότα

Κίτρινες: -/20′ Ο’Ράιλι, 47′ Φουρουχάσι

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ(63′ Βάσκεθ), Μεντί, Μιλιτάο, Αλάμπα(65′ Νάτσο), Μόντριτς (65′ Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ασένσιο, Βινίσιους(63′ Μπενζεμά), Ροντρίγκο.

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Τέιλορ, Στάρφελτ, Γεντς, Μόουι(63′ Τέρνμπουλ), Χατάτε, Αμπάντα(63′ Ζότα), Ο’Ράιλι, Μαέντα (63′ Χακσαμπάνοβιτς), Φουρουχάσι(63′ Γιακουμάκης).

Σαχτάρ-Λειψία 0-4

Με το…μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Λειψία με σκοπό να…καθαρίσει την πρόκριση και αφού προειδοποίησε δυο φορές με τον Βέρνερ (8′,9′), με τον Τρούμπιν να λέει “όχι”, προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με σουτ του Νκουκού, έπειτα από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Στο 15ο λεπτό ο Τίμο Βέρνερ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι. Στο 29′, ο Φόσμπεργκ, που είχε περάσει στην θέση του Γερμανού, σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, με τον Τρουμπίν να είναι ξανά σε ετοιμότητα.

Στην επανάληψη και πάλι μπήκαν δυνατά οι φιλοξενούμενοι και διπλασίασαν νωρίς τα τέρματα τους στο 50ο λεπτό, όταν έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σιμακάν, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Άντρε Σίλβα και εκείνος σκόραρε με ωραίο τελείωμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι. Ο Φόσμπεργκ σούταρε και ο Τρούμπιν πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση. Στο 62′ και μετά από πάσα του Νκουκού, ο Σομποσλάι έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Στο 68′ ο Όλμο, με την πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε, με ένα πολύ όμορφο πλασέ, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του. Στο 77′ ο Ενκουκού εκτέλεσε ένα πολύ ωραίο φάουλ το οποίο όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΓΚΟΛ: -/10′ Νκουκού, 50′ Σίλβα, 62′ Σομποσλάι, 68′ Όλμο

Κίτρινες: 21′ Μιχαϊλιτσένκο, 66′ Τέιλορ, 89′ Σικάν/-

Σαχτάρ: (Γιοβίσεβιτς):Τρούμπιν, Κονόπλια(59′ Τέιλορ), Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Σουντακόφ(59′ Τζούρασεκ), Στεπανένκο, Πετριάκ, Μπονταρένκο(81′ Κρίσκιφ), Μούντρικ (71′ Τοτόβιτσκι), Τραορέ(59′ Σικάν)

Λειψία (Ρόζε): Μπλάσβιχ, Σιμακάν(67′ Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ(67′ Χάλστενμπεργκ), Σομποσλάι(68′ Όλμο), Σλάγκερ (75′ Ντιαλό), Καμπλ, Βέρνερ(19′ Φόσμπεργκ), Ενκουνκού, Σίλβα

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 13
2.Λειψία 12
3.Σαχτάρ 6
4.Σέλτικ 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ