“Πάρτι” στο Βόλο και 10Χ10 ο Παναθηναϊκός

Οι “πράσινοι” διατήρησαν το απόλυτο των νικών και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της Super League, επικρατώντας με 5-1 της ομάδας της Μαγνησίας στο “Πανθεσσαλικό”, το οποίο είχε κατακλυστεί από φίλους των φιλοξενούμενων.

Ο Βόλος προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να σταματάει το σερί του και να παίρνει την πολυπόθητη νίκη, που του δίνει μεγάλη… ανάσα πριν από το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (6/11, 19:30) στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο αγώνας

Στο 3ο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κλέιμαν. Ο Σπόραρ βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της περιοχής, πάσαρε στον Βέρμπιτς, το πλασέ του οποίου πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι “πράσινοι” μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ενέργεια και αυτοπεποίθηση, έχοντας την πρόθεση να “χτυπήσουν” τις αδυναμίες του Βόλου. Στο 12′, ο Μπερνάρ πλαγιοκόπησε στο δεξί άκρο και βρήκε τον Βέρμπιτς με μια “γλυκιά” σέντρα, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από την εστία του Κλέιμαν. Στο 15ο λεπτό ο… δραστήριος Βέρμπιτς πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, με το γυριστό σουτ του να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι “πράσινοι” στόχευαν ξεκάθαρα τη δεξιά πλευρά, όπως επιτίθενται, με Παλάσιος και Μπερνάρ να κάνουν αρκετές ενέργειες. Στο 24′, Τσέριν και Παλάσιος συνεργάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να βρίσκει τον Σπόραρ, το σκαστό σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κλέιμαν. Στο 31′, ο Βέρμπιτς ήταν αυτός που απείλησε ξανά. Ο Σλοβένος πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, με το σουτ του να κοντράρει στον Εσκοβάλ και τον Ισραηλινό γκολκίπερ να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει. Στο 38ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Οι “πράσινοι” βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Μπερνάρ να βρίσκει τον Παλάσιος, ο οποίος… άδειασε με προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και σκόραρε με διαγώνιο σουτ με το εξωτερικό. Στο 44′, ο Παλάσιος βρήκε δίχτυα ξανά. Ο Αργεντινός κατέβασε δύσκολα την μπάλα με το στήθος από μακρινή μπαλιά του Μπρινιόλι και νίκησε με γυριστό σκαστό σουτ τον Κλέιμαν, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει αισθητά τον -απειλητικό στα παιχνίδια του- Βόλο, καθώς δε δέχτηκε ούτε μία φάση στο πρώτο μέρος και βρήκε σκορ με δύο ατομικές ενέργειες του Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο εμφανώς… ανακουφισμένος, με το Βόλο να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Στο 52ο λεπτό ο Χουάνκαρ σέντραρε, με τον Τσέριν να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 60′, ο Φερνάντες έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Σένκεφελντ να αναγκάζει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να βγει στο πλάι, να πασάρει στον Οζέγκοβιτς, το σουτ του οποίου κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 63ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρίτο γκολ, με τον Χουάνκαρ να κάνει ένα διαγώνιο μακρινό σουτ και την μπάλα να καταλήγει χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν, έπειτα από κόντρα στον Εσκοβάλ. Στο 67′, οι “πράσινοι” έδωσαν διαστάσεις… θριάμβου στη νίκη τους. Ο Σπόραρ επιχείρησε να σκοράρε με τακουνάκι, ο Κλέιμανα απέκρουσε, όμως ο Τσέριν πήρε το “ριμπάουντ” και έκανε το 4-0. Στο 72′, ο Μπερνάρ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και το “ψαλιδάκι” του Παλάσιος στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 75ο λεπτό ο Ντέλετιτς επιχείρησε να πετύχει το “γκολ της τιμής”, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το σουτ του εξτρέμ του Βόλου. Στο 76′, ο Μπερνάρ έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση τετ α τετ με ωραία κάθετη πάσα και τον Σλοβένο να πλασάρει εύστοχα τον γκολκίπερ του Βόλου. Στο 83′, ο Σένκεφελντ ανέτρεψε τον Φερνάντες στην περιοχή, με τον Σιδηρόπουλο να δίνει πέναλτι, έπειτα από εξέταση του VAR. Ο Νόκερτ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, μειώνοντας σε 5-1 για τους γηπεδούχους. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουάνκαρ σέντραρε, με τον Σένκεφελντ να κάνει κεφαλιά-πάσα στον Ιωαννίδη, ο οποίος δεν πρόλαβε να απλώσει το πόδι του και η μπάλα πέρασε άουτ.

ΓΚΟΛ: 83′ Νόκερτ (πεν.) / 38′, 44′ Παλάσιος, 63′ Εσκοβάλ (αυτ.), 67′ Τσέριν, 76′ Σπόραρ

Κίτρινες: 19′ Μπαριέντος, 41′ Οζέγκοβιτς, 57′ Φερνάντες / 32′ Τσέριν

Βόλος (Κώτσας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα (85′ Βάις), Μπαριέντος (71′ Ματίγια), Τσοκάνης, Ντέλετιτς, Μεσκίδα (46′ Νόκερτ), Φερνάντες (85′ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71′ Κούτσιας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (86′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες, Πέρεθ (77′ Τσοκάι), Μπερνάρ (86′ Γκάνεα), Τσέριν, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69′ Κουρμπέλης), Σπόραρ (77′ Ιωαννίδης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ