Βαυαρικό “πάρτι” με καλεσμένη στο… σπίτι της την Μπαρτσελόνα

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τους “Μπλαουγκράνα” και στο «Καμπ Νόου» με το τελικό 3-0 να κολακεύει την ομάδα του Τσάβι, που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να βγάλει αντίδραση.

Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει με το απόλυτο, μετά την πέμπτη αγωνιστική του UEFA Champions League, καθώς επικράτησε και στην Βαρκελώνη της Μπαρτσελόνα με 3-0 . Η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στην έκτη συνεχόμενη νίκη, κόντρα στους “Μπλαουγκράνα”.

Ο Μανέ στο 10′ άνοιξε το σκορ στο τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, με τον Τσούπο-Μότινγκ να κάνει δύο τα τέρμαα της Μπάγερν Μονάχου στο 31′. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και είδε τον διαιτητή να παίρνει πίσω το πέναλτι, που είχε καταλογίσει αρχικά για μαρκάρισμα του Ντε Λιχτ στον Λεβαντόφσκι στο 44′. Ο Γκνάμπρι σκόραρε στο 56′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τον Γερμανό όμως να μετράει δύο ασίστ. Ο Παβάρ στη τελευταία φάση του παιχνιδιού έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.

Η Μπαρτσελόνα πλέον οδηγείται στο UEFA Europa League, με τους Βαυαρούς να έχουν εξασφαλίσει και την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας

Η Μπάγερν Μονάχου ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Στο 10′ ο Γκνάμπρι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μανέ, οι αμυντικοί της Μπαρτσελόνα ήταν ψηλά στο γήπεδο και ο Σενεγαλέζος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Τερ Στέγκεν για το 0-1. Η Μπαρτσελόνα πήρε την κατοχή στο μέρος της και προσπάθησε να πιέσει την εστία των Βαυαρών, χωρίς να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Ούλραϊχ.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν αυτή που πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ξανά στην αντεπίθεση ο Γκνάμπρι πέρασε κάθετη πάσα, ο Κουντέ δεν μπόρεσε να βάλει το τάκλιν και ο Τσούπο-Μότινγκ ευστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, για το 0-2 στο 31′. Στο 44′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντε Λιχτ στον Λεβαντόφσκι, όμως μέσω του VAR αναίρεσε την απόφασή του.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη να πιέσει την Μπάγερν Μονάχου, με τους χώρους όμως, που άφηνε στην άμυνά της να είναι τεράστιοι. Ο Γκνάμπρι σκόραρε στο 56′, από ασίστ του Μανέ, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 71′ η επόμενη μεγάλη ευκαιρία, με τον Φάτι να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, να αποφεύγει τον Παβάρ, αλλά το σουτ να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε, με τις αλλαγές να μην βοηθούν την Μπαρτσελόνα να γίνει πιο επιθετική και την Μπάγερν να παίρνει τη νίκη, που της διατήρησε το απόλυτο στη διοργάνωση, με τον Παβάρ να κάνει και το 3-0 στη τελευταία φάση της αναμέτρησης, μετά από μια στραβοκλωτσιά του Σάμπιτζερ.

Γκολ: / Μανέ 10′, 31′ Τσούπο-Μότινγκ, 90+4′ Παβάρ

Κίτρινες: 41′ Μπουσκέτς / 16′ Μαζραουί, 23′ Γκορέτσκα, 35′ Ουπαμεκανό

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντες): Τερ Στέγκεν, Αλόνσο, Κουντέ (67′ Γκαρσία), Μπεγερίν, Μπαλντέ, Μπουσκέτς (58′ Τόρες), Κεσί, Πέδρι (58′ Ραφίνια), Ντε Γιόνγκ, Ντεμπελέ (67′ Φάτι), Λεβαντόβσκι (83′ Τόρε).

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Ουπαμεκανό (63′ Παβάρ), Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Μαζραουί (79′ Στάνισιτς), Κίμιχ, Γκορέτσκα (46′ Σάμπιτζερ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα (67′ Γκράβενμπερχ), Μανέ, Τσούπο-Μότινγκ (6′ Μίλερ).

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1) Μπάγερν Μονάχου 15

2) Ίντερ 10

3) Μπαρτσελόνα 4

4) Βικτόρια Πλζεν 0

Η τελευταία αγωνιστική του ομίλου:

01/11 Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ 22:00

01/11 Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα 22:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ