Η UNFP ζητά από τη FIFA την μείωση του αριθμού των αγώνων

 

Με αφορμή τις έρευνες για την αύξηση των τραυματισμών σε ποδοσφαιριστές εξαιτίας του μεγάλου όγκου αγώνων, η ένωση Γάλλων παικτών (UNFP) ζητά την αναθεώρηση στο “καλεντάρι” των αγώνων.

Την απόφαση να αναλάβει δράση, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των τραυματισμών που αποκτούν ποδοσφαιριστές με “φορτωμένο” αγωνιστικό πρόγραμμα (στην πλειοψηφία τους νεαροί σε ηλικία), πήρε η ένωση Γάλλων παικτών (UNFP).

Η τελευταία, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο twitter, ζητά από τους αρμόδιους φορείς (FIFA), να “ελαφρύνει” το αγωνιστικό πρόγραμμα στο ημερολόγιό της, με την ελπίδα να αποτραπεί η “διόγκωση” τραυματισμών.

«Είχαμε δίκιο. Το ξέραμε. Το είπαμε. Επανειλημμένα. Και το είπαμε ξανά. Αλλά ενώ τα ανώτερα στελέχη είναι υποχρεωμένα να μας ακούσουν, είναι σπάνιο να μας ακούσουν πραγματικά, ειδικά όταν τα διακυβευόμενα συμφέροντα ξεπερνούν τα όρια του γηπέδου. Είναι η ώρα να αναληφθεί μια ενδελεχής μεταρρύθμιση του ημερολογίου, καθώς, εάν η περίοδος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δικαιώσει όλους εκείνους που ζητούν αναθεώρηση της λίστας των αγώνων, αυτά είναι μόνο τα πρώτα σημάδια μιας ακόμη βαθύτερης κρίσης που θα καταλήξει επίσης να βλάψει το θέαμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η UNFP.

Υπενθυμίζεται πως στη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων το Νοέμβριο, οι Γάλλοι “είδαν” τους Εντουάρντο Καμαβινγκά και Γουόρεν Ζαΐρ Εμερί να αποκομίζουν πολύμηνους τραυματισμούς. //ΓΘ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ