ertnews.gr

Η παραίτηση Μίτσελ και η επόμενη μέρα

04/04 - 18:11

(EUROKINISSI)

Η ισοπαλία-σοκ του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Άρη (2-2 από 2-0) είχε ως αποτέλεσμα μία νέα αλλαγή προπονητή, αυτήν τη φορά όμως όχι όπως τις δύο προηγούμενες.

Η απομάκρυνση του Μαρτίνς το καλοκαίρι και του Κορμπεράν τον Σεπτέμβριο έγιναν με απόφαση της διοίκησης, τώρα ο Μίτσελ ήταν εκείνος που παραιτήθηκε. Σε μία χρονική συγκυρία που ο Ολυμπιακός δεν σχεδίαζε να αλλάξει πάλι προπονητή, παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι ενώ ακολουθεί την Κυριακή το ντέρμπι “αιωνίων” με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μίτσελ δεν είναι τύπος που τα παρατάει εύκολα, ανέλαβε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά ήταν καθαρά δική του απόφαση να αποχωρήσει τη συγκεκριμένη στιγμή και δε θα μπορούσε να αλλάξει κάτι. Κι αν το καταλαβαίνω καλά, δεν ήταν μόνον οι αντιδράσεις του κόσμου. Ίσως και ο ίδιος να μην πίστευε πια ότι μπορεί να εμπνεύσει το γκρουπ, να το έχει προσηλωμένο στο στόχο, εν όψει μάλιστα δύο πολύ “καυτών” αγώνων σε διάστημα μίας εβδομάδας κι ενώ ακολουθεί και ο επαναληπτικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Μ. Τετάρτη.

Πριν από λίγες ημέρες κάτι τέτοιο (παραίτηση Μίτσελ) θα έμοιαζε απίστευτο, διότι πολύ απλά κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε στο μυαλό του μία τέτοια απόφαση. Συνέβη όμως και ο Ολυμπιακός κλήθηκε να το αντιμετωπίσει. Οι επιλογές δεν… περίσσευαν και οι “ερυθρόλευκοι” κατέληξαν σ’ αυτήν που είχαν μέσα στην ομάδα. Ο Ζοζέ Ανιγκό ήταν καθημερινά στις προπονήσεις, καθόταν στον πάγκο, έχει διατελέσει προπονητής (με την Μαρσέιγ, αλλά και στην Ελλάδα με Πανιώνιο και Λεβαδειακό) και ήταν η προφανής λύση. Προσωρινή για να τα παίξουν όλα για όλα απέναντι σε ΠΑΟΚ και στη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια. Η μόνιμη λύση θα ακολουθήσει. Το έχουν ξανακάνει το 2018, όταν συμφώνησαν (και ανακοίνωσαν) την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς για την επόμενη σεζόν, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλά ονόματα: Από τον Γκατούζο και τον Καμπιάσο, μέχρι τον Μαρς και τον Μπακάρ, αλλά και τον Μαρθελίνο και τον Ζεσούς. Και υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Οι επαφές θα γίνουν έγκαιρα, καθώς ό,τι κι αν γίνει στο πρωτάθλημα, το καλοκαίρι θα “χτιστεί” μία νέα ομάδα. Με στόχο αυτήν τη φορά ο προπονητής που θα αναλάβει να γίνει ο… Μαρτίνς του 2018 (έμεινε για τέσσερις σεζόν) και όχι του 2022 (έφυγε μετά τα πρώτα προκριματικά του καλοκαιριού).//

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version