ertnews.gr

“Σφυροκόπησε” την Άρσεναλ και… χαμογελά η Σίτι!

16/04 - 17:58

(AP Photo)

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2:2 κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την 31η αγωνιστική της Premier League στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και… έμπλεξε, σε ότι αφορά την “υπόθεση τίτλος”.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο χορτάρι θέλοντας να αποδείξουν από το πρώτο δευτερόλεπτο πως είναι το φαβορί. Όπως αποδείχθηκε το κατάφεραν πολύ εύκολα, μιας και στο 7′ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μάρτιν Έντεγκαρντ έκανε το 2:0. Στο 33′, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σαίντ Μπενραχμά, βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του. Στο 52′, ήρθε η ώρα της Άρσεναλ να κερδίσει την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Μπουκάγιο Σάκα αστόχησε. Η Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την… αδυναμία των “κανονιέρηδων” να βάλουν γερές βάσεις νίκης και ισοφάρισαν στο 55ο λεπτό με τον Τζάροντ Μπόουεν. Οι πρωτοπόροι είχαν τον πλήρη έλεγχο στη συνέχεια, ψάχνοντας ένα… χρυσό γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Κάπως έτσι συμβιβάστηκαν με το τελικό 2:2, το οποίο τους φέρνει στους 74 βαθμούς και το +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει και ματς λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ανέβηκε στους 31 πόντους, έχοντας τέσσερις περισσότερους από τη 18η Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΓΚΟΛ: 33′ Μπενραχμά, 55′ Μπόουεν (πεν.) – 7′ Ζεσούς, 10′ Έντεγκαρντ

Κίτρινες: 83′ Κρέσγουελ – 35′ Πάρτεϊ, 45’+4′ Ζεσούς

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Κέρερ, Ζούμα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Πακετά (88′ Ντάουνς), Μπενραχμά, Αντόνιο (88′ Κορνέ)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Μαγκαλάες, Τίερνι (85′ Βιέιρα), Έντεγκααρντ, Παρτέι (67′ Ζορζίνιο), Τζάκα, Σακά, Ζεσούς (67′ Τροσάρ), Μαρτινέλι (85′ Νέλσον)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Μ. Σάββατο, 15 Απριλίου

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 3:0
Γουλβς – Μπρέντφορντ 2:0
Έβερτον – Φούλαμ 1:3
Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 0:2
Τότεναμ – Μπόρνμουθ 2:3
Τσέλσι – Μπράιτον 1:2
Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 3:1

Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 2:2
18:30 Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου

22:00 Λιντς – Λίβερπουλ

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League εδώ.//

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version