ertnews.gr

Κυρίαρχη στα Φιλαδέλφεια

30/10 - 22:33

(INTIME Sports)

Η ΑΕΚ δέχτηκε μόλις δύο τελικές από τον ΠΑΟΚ στο 96′, έπαιξε το δικό της ποδόσφαιρο και με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο επικράτησε με 2-0, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα ήρθε στο 14′. Ο Ελίασον έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά. Ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Τρία λεπτά αργότερα η “Ένωση” άνοιξε το σκορ. Η πίεση ψηλά των “κιτρινόμαυρων” οδήγησε σε λάθος τον Κοτάρσκι. Ο Γιόνσον μοίρασε στον Μάνταλο, ο οποίος με μία τρομερή σέντρα βρήκε ανενόχλητο τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0. Από την στιγμή του γκολ και μετά, η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, είχε την κατοχή μπάλας και κατάφερε να απειληθεί καθόλου από τον ΠΑΟΚ. Στο 40′ η “Ένωση” απείλησε ξανά με τον Πόνσε, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Με την ίδια τακτική μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ενώ παράλληλα όταν δεν είχε την μπάλα πίεζε ασφυκτικά. Αυτή η συνθήκη δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και δεύτερο τέρμα η ομάδα του Αλμέιδα. Ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα και συνδυάστηκε με τον Πόνσε. Ο Πολωνός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ελίασον έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Στο 65′ η “Ένωση” είχε κι άλλη τελική με τον Τσούμπερ, ο οποίος δοκίμασε τα πόδια του από μακριά με την μπάλα να περνάει άουτ. Αρκετά λεπτά αργότερα, στο 80′ η ομάδα του Αλμέιδα είχε κι άλλη τελική στην εστία με τον Μουκουντί, με την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού να σταματάει στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ άγγιξε το 3-0, αλλά το σουτ του Γαλανόπουλου πέρασε άουτ. Η πιο μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων έγινε στο 89′ με τον Τσούμπερ, ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 96′ απείλησε για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ με τον Σάστρε, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα και δεν ανησύχησε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, όπως και η κεφαλιά του Κουλιεράκη, δευτερόλεπτα μετά.

ΓΚΟΛ: 17′ Πινέδα, 55′ Ελίασον / –
Κίτρινες: 32΄Σιμάνσκι, 87′ Γαλανόπουλος, 90′ + 3′ Πινέδα, 90′ + 4′ Γκατσίνοβιτς / 24′ Ζίβκοβιτς, 29′ Μπάμπα, 80′ Σάστρε, 88′ Τάισον, 89′ Τόμας.
Κόκκινη:
Δοκάρι: 12′ Πόνσε / –
Stats: Ο Αντελίνο Βιερίνια έπαιξε στο 233ο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και έπιασε στην κορυφή της λίστας συμμετοχών ξένων παικτών της ομάδας τον Βραζιλιάνο Νέτο Γκουερίνο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (65′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (59′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Τόμας).

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version