ertnews.gr

“Σφυροκοπήθηκε” η Γουλβς

01/10 - 21:40

@premierleague (Twitter)

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 απέναντι στους “λύκους”, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Τα γκολ σημείωσαν οι Σκαμάκα και Μπόουεν.

Η Γουεστ Χαμ υποδέχθηκε την Γουλβς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για την όγδοη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα “σφυριά” κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια με 2-0, καθώς έτσι έφτασαν τους επτά βαθμούς “ανεβαίνοντας” στην 15η θέση. Από την άλλη οι “λύκοι” με τη νέα τους ήττα, παρέμειναν στους έξι βαθμούς και βρίσκονται στη 18η θέση, εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Ο Σκαμάκα σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Premier League.

Ο αγώνας

Τα “σφυριά” μπορεί να μην είχαν την κατοχή, αλλά δημιούργησαν τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μισό. Η πρώτη καλή στιγμή για την Γουέστ Χαμ ήρθε στο 17ο λεπτό, με τον Σκαμάκα να πιάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Σα. Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σκαμάκα, που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα, έδωσε “κεφάλι” στο σκορ για τους Λονδρέζους. Μετά από μία εντυπωσιακή ενέργεια του Μπόουεν, η μπάλα έφτασε στον επιθετικό των “σφυριών” και αυτός, με ένα “κεραυνό”, λίγο έξω από την περίοχη, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Σα. Έτσι η “Χαμ” πήρε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με 1-0 υπέρ της.

“Σφυροκοπήθηκε” η Γουλβς
Ο Σκαμάκα ελάχιστες στιγμές, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σα για το 1-0. (@premierleague / Twitter)

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου η Γουέστ Χαμ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Μπόουεν. Ο 25χρονος Άγγλος στο 54ο λεπτό της ανεμέτρησης, ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Νούρι και με ένα δυνατό αριστερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του γκολκίπερ των “λύκων”. Στη συνέχεια το σύνολο του Λάζε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει την Γουέστ Χαμ, χωρίς όμως να μπορεί να βρει κάποιο κενό στην ανασταλτική γραμμή των “σφυριών”. Έτσι το σύνολο του Μόγιες κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουλβς και πήρε ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Οι “λύκοι” μετά την ήττα από τους Λονδρέζους, παραμένουν στους έξι βαθμούς και βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβαβισμού, στην 18η θέση και… προβληματίζουν.

Γκολ: 29′ Σκαμάκα. 54′ Μπόουεν

Κίτρινες: 52′ Ράις, 83′ Κρέσγουελ / 14′ Νέβες, 22′ Μουτίνιο

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Πακετά (Έμερσον 74′), Κορνέ (Φορνάλς 34′), Σκαμάκα (Αντόνιο 66′)

Γουλβς (Μπρούνο Λάζε): Σα, Κίλμαν, Νέβες, Τζόνι, Σεμέδο, Μουτίνιο, Νούνιες (Κάμπελ 73′), Νούρι, Νέτο (Τραορέ 24′) Ποντένσε (Τραορέ 73′), Γκέδες (Ντιέγκο Κόστα 58′)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version