ertnews.gr

Με εντολή Γκρέι ο Άρης

29/12 - 19:59

EUROKINISSI

Οι “κίτρινοι” επικράτησαν με 1:0 του Παναιτωλικού με σκόρερ τον Τζαμαϊκάνο επιθετικό και ανέβηκαν στους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αποχαιρετώντας με νίκη το 2022. 

Στην 5η θέση, πιάνοντας τον Βόλο στους 25 βαθμούς, ανέβηκε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε στο τελευταίο του παιχνίδι το 2022 του Παναιτωλικού στο “Κλ. Βικελίδης” με 1:0. Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς ο Γκρέι, οι οποίοι μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα τέρματα.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης είχε την κατοχή μπάλας, χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Νίκο Καρέλη να επιχειρεί μία λόμπα, η οποία πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση, αλλά το τελείωμα του Μαντσίνι δεν ήταν καλό. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι “κίτρινοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Στο 12′ η ομάδα του Πάρντιου έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1:0. Ο Οντουμπάτζο βγήκε από τα δεξιά, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ματέο Γκαρσία στην καρδιά της περιοχής, με τον Αργεντινό να μην μπορεί να τελειώσει σωστά την φάση. Στο 22′ και στο 33′ ο Γκρέι σκόραρε, αλλά και τις δύο φορές το VAR ακύρωσε το τέρμα του, αφού ήταν εκτεθειμένος. Ο Πάλμα, πήρε σκυτάλη από τον Γκρέι, απειλώντας δις, στο 41′ και στο 45′, με τον Γιάννη Ανέστη να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Άρης απείλησε με τον Οντουμπάτζο, ο οποίος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, με τον Ανέστη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 52′ ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Γκρέι, ο οποίος μετά την υπέροχη σέντρα του Μαντσίνι σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη του Μλάντεν και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 8 λεπτά αργότερα, οι “κίτρινοι” σπατάλησαν ακόμα μία καλή ευκαιρία, αφού ο Μαντσίνι έπιασε το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 69′ ο Άρης “χτύπησε” στην αντεπίθεση, ο Πάλμα μοίρασε στον Γκρέι, ο οποίος πλάσαρε τον Ανέστη, αλλά ο Φλόρες απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στο 81′ οι Αγρινιώτες είχαν καλή στιγμή με τον Ζοάο Πέντρο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Στο 82′ ο Γκρέι σε κενή εστία, δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς, αφού το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Το 1:0 έμεινε μέχρι τέλος και ο Άρης έκλεισε με νίκη το 2022.

ΓΚΟΛ: 52′ Γκρέι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 86′ Ετέμπο / 27′ Κολοβός, 45′ Φλόρες, 68′ Μάρτενσον, 90′ Καρέλη

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Μαντσίνι (71′ Νταμπό), Μάνου Γκαρθία (80′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία, Πάλμα (89′ Εμπαγκατά), Γκρέι.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69′ Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας, Νταγκό (75′ Ξενιτίδης), Κολοβός (Ζοάο Πέντρο), Καρέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version