ertnews.gr

Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι | Χαμογέλασε ξανά η Τσέλσι

06/05 - 18:55

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στη Λιντς καθώς επικράτησε 2:1 και… έκανε στο +4 από τη δεύτερη πλέον Άρσεναλ. Οι “μπλε” από την άλλη, επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας 3:1 της Μπόρνμουθ στο πρώτο τρίποντο με τον Λάμπαρντ στον πάγκο. 

Γούλβς – Άστον Βίλα 1:0

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Γουλβς, καθώς βρήκε δίχτυα μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ρούμπεν Νέβες εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Τότι να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στο δεύτερο μέρος η Άστον Βίλα εμφανίστηκε ανεβασμένη, πιέζοντας για την ισοφάριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 71ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς, ο Μίνγκ σούταρε άστοχα, με το 1:0 να διατηρείται.

Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2:1

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε… φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κλείσει τη Λιντς στην περιοχή της. Στο 19ο λεπτό, οι Πολίτες άνοιξαν το σκορ, με τον Γκουντογκάν να κάνει το 1:0. Ο Μαχρέζ, γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, ο Γερμανός έκανε το σουτ και νίκησε τον κίπερ των “παγωνιών”. Το δεύτερο τέρμα δεν άργησε για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που στο 27ο λεπτό, ξανά με τον Γερμανό, σε μια φάση ίδια με το πρώτο τέρμα έκανε το 2:0. Την υπεροχή της Σίτι στον αγωνιστικό χώρο, σφραγίζουν και οι πάσες, με τους Πολίτες να έχουν ανταλλάξει 359, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μόλις (;) 39! Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Σίτι ήρθε αντιμέτωπη με αναγκαστική αλλαγή του Άκε, με τον Γουόκερ να περνά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 62ο λεπτό, ήρθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους Πολίτες, με τον Χάαλαντ να σημαδεύει το δοκάρι. Στη συνέχεια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Στρούικ ανέτρεψε τον Φόντεν μέσα στην περιοχή, με τον Γκουντογκάν να το εκτελεί σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Ρόμπις. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λιντς μείωσε σε 2:2. Ο Ακάνζι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε στον Ροντρίγκο που νίκησε τον Έντερσον και έκανε το τελικό 2:1.

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1:3

Ιδανικό ξεκίνημα για την Τσέλσι που… χαμογέλασε στο 9′, όταν ο Κόνορ Γκάλαχερ, μετά από πάσα του Καντέ, έκανε το 1:0 με το κεφάλι. Η χαρά για τους “μπλε” δεν κράτησε για πολύ καθώς τα “κεράσια” έφεραν την απόλυτη ισορροπία στην αναμέτρηση. Ο Βίνα τροφοδοτήθηκε από τον Κρίστι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1:1. Η αντεπίθεση της Τσέλσι έγινε στα τελευταία λεπτά με τον Ζίγιες να κάνει το 2:1 και τον Φέλιξ στο 86′ να γράφει το 3:1, στην πρώτη νίκη της με τον Λάμπαρντ στο τιμόνι.

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1:0

Χωρίς μεγάλες ευκαιρίες ξεκίνησε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να κρατούν το μηδέν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, καθώς στο 45+1 τα “σπιρούνια” άνοιξαν το σκορ. Κέιν και Πόρο συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σκοράρει βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στην Premier League:

Σάββατο 6 Μαΐου

Γουλβς – Άστον Βίλα 1:0
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2:1
Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1:3
Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1:0
19:30 Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ

Κυριακή 7 Μαΐου 

18:30 Νιούκαστλ – Άρσεναλ
21:00 Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιούναιτεντ

Δευτέρα 8 Μαΐου

17:00 Φούλαμ – Λέστερ
19:30 Μπράιτον – Έβερτον
22:00 Νότιγχαμ – Σάουθαμπτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version