ertnews.gr

“Καθάρισε” ο Κέιν με την… ψυχή στο στόμα

20/08 - 16:24

(Ap photo)

Αντιμέτωπες βρέθηκαν, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ και η Γουλβς στο Στάδιο του Λονδίνου στις 14:30. Οι “πετεινοί” κατάφεραν έστω και δύσκολα να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρη σε γκολ του Χάρι Κέιν στο 64ο λεπτό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γουλβς είχε την απόλυτη κυριαρχία με 10 τελικές, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ενώ η Τότεναμ… αγνοούταν από τη γήπεδο. Το 0-0 στο τέλος του πρώτου μέρους, πρέπει να αφήνει ικανοποιημένους τους “πετεινούς”, οι οποίοι είχαν μόλις μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Κέιν στο 45′. Στο δεύτερο μέρος τα “σπιρούνια” βρήκαν το πολυπόθητο γκολ με τον Κέιν, ο οποίος έφτασε τα 250 γκολ στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου χαρίζοντας εν τέλει ένα πολύ δύσκολο τρίποντο στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε. Παράλληλα έγινε και ο πρώτος που σημειώνει 185 γκολ με μία ομάδα στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας τον Σέρχιο Αγουέρο.

Ο Αγώνας

Τα “σπιρούνια” μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Στο 11′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά από τη Γουλβς. Ο Γκέδες βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιορίς. Οι “λύκοι” μπορεί να μην είχαν την κατοχή, είχαν όμως τέσσερις τελικές μέχρι το ημίωρο, ενώ η Τότεναμ δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά. Η Γουλβς κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να… στριμώξει την Τότεναμ, η οποία τα βρήκε “σκούρα” απέναντι στο πολύ σκληρό σύνολο του Λάζε. Στο 34ο λεπτό, μετά από μία αναμπουμπούλα στην περιοχή των “πετεινών” ο Ποντένσε βρέθηκε μόνος του, αλλά αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα αρκετά άουτ. Χαρακτηριστικά για το δεκάλεπτο 25′-35′ η Γουλβς είχε το 78% της κατοχής.

Η κυριαρχία των “λύκων” λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ, όταν στο 42′ ο Νέβες σέντραρε και βρήκε το κεφάλι του Νούνες, ο οποίος κέρδισε… κατά κράτος στον αέρα τον Ντάιερ, στέλνοντας τη μπάλα λίγα εκατοστά μακριά από την εστία, με τον Γιορίς να μένει… άγαλμα. Στο 45ο λεπτό από το… πουθενά ο Κέιν πιάνει μία δύσκολη κεφαλιά με τον Σα να “δηλώνει” παρών και να διώχνει σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, οι “λύκοι” είχαν μία τεράστια ευκαιρία, 10η στο σύνολο, για να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκέδες σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χωρίς να υπάρχει σκορ και τη Γουλβς να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Η Τότεναμ μπήκε… ορεξάτη στο δεύτερο μισό και στο 52′ ο Κέιν σημάδεψε το δοκάρι του Σα και πάλι από… αέρος, με μία γυριστή κεφαλιά. Στην επαναφορά, ο Σον δεν κατάφερε να σκοράρει και οι αμυντικοί της Γουλβς απομάκρυναν με ασφάλεια. Τα “σπιρούνια” ανέβασαν “στροφές” και βρέθηκαν αρκετές φορές στην επίθεση με προϋποθέσεις για κάτι καλό, έλλειπε όμως η τελική προσπάθεια. Στο 63ο λεπτό η Τότεναμ προειδοποίησε, όταν μετά από κόντρες, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σον στη μικρή περιοχή, με τον τελευταίο να βρίσκει το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σον, ο Πέρισιτς γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα ξεμαρκαρίστηκε πολύ ωραία.

Στο 74′ ο Νέβες απείλησε τον Γιορίς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η οποία κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 79′ ο Χιμένεθ κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα, παίρνοντας τη μπάλα από βολέ του Σα. Με μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια βρέθηκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα, με τον Έμερσον να απομακρύνει όπως-όπως. Οι “λύκοι” στα τελευταία λεπτά συνέχισαν να πιέζουν, προκειμένου να βρουν την ισοφάριση “κλείνοντας” την Τότεναμ στο μισό που αμύνεται. Τα “σπιρούνια” άντεξαν την πίεση και κατάφεραν να πάρουν ένα αποτέλεσμα με την… ψυχή στο στόμα με τελικό σκορ 1-0.

Κάρτες: 12′ Χόιμπιεργκ, 67′ Κέιν / 56′ Νούρι, 67′ Κόλινς

Γκολ: 64′ Κέιν

Δοκάρια: 52′ Κέιν, 63′ Σον

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Σάντσεζ, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Μπεντακούρ, Πέρισιτς (Σεσενιόν 76′), Κουλουσέφσκι (Μπισουμά 86′), Σον (Ριτσάρλισον 75′), Κέιν

Γουλβς (Μπρούνο Λάζε): Σα, Νούρι (Σεμέδο 71′), Κίλμαν, Κόλινς, Τζόνυ, Μουτίνιο (Ντεντόκερ 58′), Νέβες, Νούνες, Γκέδες (Χουάνγκ 81′), Νέτο (Τραορέ 71′), Ποντένσε (Χιμένεθ 59′)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version