Νάπολι έξι… αστέρων | “Καθάρισε” τη Ρέιντζερς η Λίβερπουλ

Οι “παρτενοπέι” έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως είναι σε… δαιμονιώδη κατάσταση, καθώς επικράτησαν με 6-1 του “Αίαντα”, ενώ οι “κόκκινοι” κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση (2-0) κόντρα στην ομάδα της Γλασκώβης.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου του Champions League. Η Νάπολι παρέμεινε στην κορυφή του γκρουπ, φτάνοντας τους 9 βαθμούς μετά τη νίκη της επί του Άγιαξ, ενώ η Λίβερπουλ ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς, έπειτα από την επικράτησή της κόντρα στη Ρέιντζερς (2-0).

Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εμφανίστηκε εξ αρχής ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο γήπεδο για να φτάσει εύκολα στη νίκη. Στο 7ο λεπτό, ο Άρνολντ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς εκτέλεσε με άψογο τρόπο φάουλ σε καλό σημείο και νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ. Οι “κόκκινοι” παρέμειναν ανώτεροι, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνακαι στο 52΄σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Σαλάχ, ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και έχοντας την υπομονή για να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε εκ νέου και η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 2-0 για να βγάλει τη δική της αντίδραση μετά την ισοπαλία του πρωταθλήματος κόντρα στην Μπράιτον (3-3).

ΓΚΟΛ: 7′ Άρνολντ, 52′ Σαλάχ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Άρνολντ, Χέντερσον (69′ Φαμπίνιο), Τιάγκο (80′ Μίλνερ), Ζότα (69′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Ντίας, Νούνιες (80′ Έλιοτ)

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Μ. Ντέιβις (81′ Καμαρά), Γκόλντσον, Κινγκ, Ταβερνιέρ, Μπάρισιτς, Σ. Ντέιβις (66′ Τζακ), Λάντστραμ, Τίλμαν (66′ Σακαλά), Κεντ (81′ Ματοντό), Μορέλος (73′ Τσόλακ)

Άγιαξ – Νάπολι 1-6

Στο Άμστερνταμ, η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βάλουν το στίγμα τους με το δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Η Νάπολι απείλησε πρώτη με τον Ρασπαντόρι στο 3ο λεπτό, ωστόσο ο “Αίαντας” ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 9′ με τον Κούντους. Οι “παρτενοπέι” ισοφάρισαν στο 18ο λεπτό με τον Ρασπαντόρι και η ανωτερότητά τους στη συνέχεια, τους έφερε στην ανατροπή με γκολ του Ντι Λορέντσο (34′). Οι Ναπολιτάνοι σημείωσαν και τρίτο γκολ με τον Ζιελίνσκι (45′). Με το… καλησπέρα του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε το 1-4, σφραγίζοντας για τα καλά τη νίκη. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, η Νάπολι έδωσε χώρο στον Άγιαξ, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και το 4-1 ήταν -αν μη τι άλλο- μη αναστρέψιμο. Μάλιστα, στο 63′, οι “παρτενοπέι” σημείωσαν και πέμπτο γκολ με τον Κβαρατσχέλια, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους. Εν συνεχεία, ο Άγιαξ έμεινα με δέκα παίκτες, η Νάπολι πέτυχε και έκτο γκολ με τον Σιμεόνε (81′) και το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε ακόμη μία ευρεία νίκη.

ΓΚΟΛ: 9′ Κούντους / 18′, 47′ Ρασπαντόρι, 33′ Ντι Λορέντσο, 45′ Ζιελίνσκι, 63′ Κβαρατσχέλια, 81′ Σιμεόνε

Κόκκινη: 73′ Τάντιτς

Άγιαξ (Άλφρεντ Σρέντερ): Πάσφεϊρ, Τίμπερ (80′ Γκρίλιτς), Μπασέι, Ρενς, Μπλιντ, Αλβάρεζ, Τέιλορ, Μπέργκουις, Τάντιτς, Μπερχβάιν, Κούντους

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Κιμ, Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο, Ολιβέρα, Λομπότκα (80′ Γκαετάνο), Ζιελίνσκι (46′ Ντομπελέ), Ανγκισά, Λοζάνο, Κβαρατσχέλια (64′ Ελμάς), Ρασπαντόρι (64′ Σιμεόνε)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ