ertnews.gr

Αγγλία (37η αγωνιστική): Θέλει να πλησιάσει ξανά την κορυφή η Λίβερπουλ

17/05 - 07:07

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Με στόχο να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες υπάρχουν μέχρι το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ, οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν σήμερα στις 21:45 τη Σαουθάμπτον. 

Η Λίβερπουλ κατάφερε να επιβληθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας της Τσέλσι στα πέναλτι με τον Κώστα Τσιμίκα να ευστοχεί στην τελευταία και νικητήρια εκτέλεση, ωστόσο τώρα επιστρέφει η Πρέμιερ Λιγκ με δυο παιχνίδια να απομένουν για τους «κόκκινους». Με βασικά σκοπό να πλησιάσουν στην κορυφή και να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ αντιμετωπίζουν σήμερα στο «Σεντ Μέριζ Στάντιουμ» την Σαουθάμπτον στο ματς με το οποίο «πέφτει» η αυλαία της 37ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «ρεντς» φυσικά έχουν να διαχειριστούν και την κούραση που αποκόμισαν από τον τελικό που διήρκησε 120 λεπτά, αλλά και το άγχος της «γκέλας», καθώς εάν ηττηθούν δεν θα έχουν καμία ελπίδα στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε πως η Λίβερπουλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 86 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 90 βαθμούς αντίστοιχα.  Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κλοπ έχει τον «πονοκέφαλο» της απουσίας του Φαμπίνιο, ενώ είδε τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Βίρτζιλ φαν Ντάικ να αποκτούν προβλήματα τραυματισμού μετά τον τελικό του Κυπέλλου και αναμένεται να ξεκουραστούν πριν το Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε, ο Γερμανός τεχνικός ανέφερε ότι θα «ανοίξει» το rotation της ομάδας για ξεκούραση.

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι αγωνίζονται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος, καθώς και μαθηματικά έχουν παραμείνει στην κατηγορία ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, οι «Άγιοι» μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία έντεκα παιχνίδια τους στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλουν να αντιδράσουν κόντρα στη Λίβερπουλ.

Πρόγραμμα 37ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 28 Απριλίου:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1

Κυριακή 15 Μαΐου:

Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2

Γούλβς – Νόριτς 1-1

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5

Λιντς – Μπράιτον 1-1

Έβερτον – Μπρέντφορντ 2-3

Δευτέρα 16 Μαΐου:

Νιουκάστλ – Άρσεναλ 2-0

Τρίτη 17 Μαΐου:

21:45 Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version