ertnews.gr

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή Φορτούνη και σούπερ σταρ Μαρσέλο

15/12 - 21:29

EUROKINISSI

Οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν στις επίσημες υποχρεώσεις τους με εμφατική νίκη, επικρατώντας με 4:1 του Ατρόμητου στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τον πρώτο αγώνα της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικός ο 30χρονος Έλληνας επιτελικός μέσος, μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο που πέτυχε δύο γκολ… ποιήματα.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στα γκολ των Μπιέλ στο 7′, Μαρσέλο στο 50′ και 65′ και Ελ Αραμπί στο 63′. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ που πετυχαίνει δύο τέρματα στο ίδιο ματς σε επίσημη διοργάνωση. Εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Φορτούνης, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο όταν βγήκε αλλαγή στο 70′. Τη θέση του πήρε Από την άλλη, η ομάδα του Κρις Κόλμαν είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 11′ με τον Κιάρτανσον, είχε τις δικές της καλές στιγμές για κάτι καλύτερο στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο τριήμερο 10-11-12 Ιανουαρίου 2023 στο Περιστέρι. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο “ζευγάρι” διασταυρώνεται στους “8” της διοργάνωσης με αυτό του ΆρηςΛεβαδειακός.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης κουβάλησε την μπάλα μέχρι τα όρια της περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 4′ με απίθανη χαμένη ευκαιρία του Ρομπάιγ! Ο Κεσχρίντα πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Γάλλος εξτρέμ ανενόχλητος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα σε σχεδόν κενή εστία. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τα ηνία της αναμέτρησης στο 7′. Ο Μπιέλ πήρε την πάσα από τον Εμβιλά έξω από την περιοχή, την έφερε στο δεξί του πόδι, έκανε το πλασέ και νίκησε τον κίπερ των Περιστεριωτών για το 1:0. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα. Καλοχτυπημένο φάουλ του Ρομπάιγ, ωραία κεφαλιά του Κιάρτανσον και 1:1 μόλις στο 11ο λεπτό. Υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, καθώς έπεσαν τα φώτα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, η φωτεινότητα επανήλθε πλήρως και το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου έπειτα από περίπου έξι λεπτά. Στο 21′ είχαμε συνεργασία ΜπιέλΦορτούνη, με τον Έλληνα επιθετικό μέσο να σουτάρει εκτός περιοχής, όμως δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα (24′) ο Ισπανός εξτρέμ έβγαλε ωραία σέντρα, ο Εμβιλά έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννιώτης. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με γρήγορες αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές άγγιξαν την ανατροπή στο 30′, με τον Ρομπάιγ να βρίσκεται μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού, να σουτάρει και τον Τζολάκη να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια. Στο 35′, ο Φορτούνης έβγαλε ωραία σέντρα, ο Μπακαμπού έπιασε χωρίς ισσοροπία την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Νέα ευκαιρία των “ερυθρολεύκων”. Ο… ορεξάτος Φορτούνης βρήκε όμορφα τον Βρουσάι στα δεξιά, ο οποίος γέμισε στην περιοχή, από κοντά ο Μπακαμπού πήρε κεφαλιά, αλλά ήταν ξανά άστοχος. Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 45+1′! Ο Ρομπάιγ έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, όμως νικήθηκε από τον κίπερ των Πειραιωτών τον οποίο προσπάθησε να κρεμάσει και σε δεύτερο χρόνο ο Βρουσάι απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Κιάρτανσον. Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο με φάσεις και από τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε με σκορ 1:1.

Ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 50′ με απίστευτο γκολ του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, στην πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα, με ένα καταπληκτικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Γιαννιώτη και έκανε το 2:1. Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν και τρίτο γκολ στο 63′, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει λίγο μετά την είσοδό του. Ο Φορτούνης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Χατζηισαΐα και ο Μαροκινός φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ για το 3:1. Ο Μαρσέλο έδωσε ρεσιτάλ και πέτυχε δεύτερη γκολάρα στο παιχνίδι! Ο Μπιέλ τσίμπησε την μπάλα για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, εκείνος με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και με καταπληκτικό σουτ έκανε το 4:1 στο 65′. Στο 90′ ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια ο Μπιέλ δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Απόλυτη κυριαρχία των Πειραιωτών στο παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, που πλέον κρατάνε στα χέρια τους ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Γκολ: 7′ Μπιέλ, 50′,65′ Μαρσέλο, 63′ Ελ Αραμπί / 11′ Κιάρτανσον

Κίτρινες: 31′ Κασάμι / 48′ Ρομπάιγ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι, Μαρσέλο (69′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60′ Σαμασέκου), Αγκιμπού Καμαρά (46′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Φορτούνης (70′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού (60′ Ελ Αραμπί).

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (76′ Οικονομίδης), Φριτζόνσον, Ροτάριου (76′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68′ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (68′ Τζαβίδας).//

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version