ertnews.gr

Για τη “σκούπα” οι Θεσσαλοί, για την “τιμή των όπλων” οι Πατρινοί

18/06 - 10:06

(ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


Προμηθέας Πατρών και Λάρισα ρίχνονται στη “μάχη” του τρίτου μικρού τελικού της Μπάσκετ Λιγκ, με τους φιλοξενούμενους να απέχουν μια νίκη από την ολοκλήρωση του φετινού “θαύματος”. 

Ο τρίτος μικρός τελικός ανάμεσα σε Προμηθέα και Λάρισα έφτασε. Οι Θεσσαλοί είναι στο 2-0 και σε περίπτωση νίκης στο “Δ. Τόφαλος”, κατακτούν την… τιμητική τρίτη θέση του πρωταθλήματος, με τους Πατρινούς να ψάχνουν διακαώς την αγωνιστική αντίδραση.

Στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, η Λάρισα είναι εκείνη που “έκλεψε” τις εντυπώσεις. Αρχικά, έκανε το “μπρέικ” στην Πάτρα στο πρώτο ματς επικρατώντας με 89-78 και στη συνέχεια, έθεσε τα “θεμέλια” για την ολοκλήρωση του “θαύματος”.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο ματς της σειράς του μικρού τελικού ήταν διαφορετική περίπτωση. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έμεινε πολύ πίσω στο σκορ, ωστόσο έφτασε στην ολική ανατροπή με κρίσιμο τρίποντο και “καθάρισε” τον Προμηθέα για δεύτερη φορά, επικρατώντας με 88-84.

Υπενθυμίζεται πως η Λάρισα φέτος βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο κατάφερε να μπει στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, να αποκλείσει μια από τις “ευχάριστες εκπλήξεις” της χρονιάς, τον Κολοσσό Ρόδου και εν συνεχεία να βάλει “δύσκολα” στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιβλήθηκε σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα (18/06), στις 17:00, το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά θα υποδεχτεί τη Λάρισα και το μόνο που μένει είναι να δούμε εάν οι Θεσσαλοί θα ολοκληρώσουν τη μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν ή ο Προμηθέας θα δώσει “παράταση” σε αυτή.

17:00 Προμηθέας Πατρών – Λάρισα (ΕΡΤ3, ERTFLIX)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version